29. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusmaht kasvas aastaga 15%

Eesti ehitusettevõtted ehitasid 2012. aasta III kvartalis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 15% rohkem, teatas statistikaamet.

III kvartalis ehitati omal jõul 634 miljoni euro eest, sellest hooneid 347 miljoni ja rajatisi 287miljoni euro eest. 2011. aasta III kvartaliga võrreldes suurenes hoonete ehitamine püsivhindades 12% ja rajatiste ehitamine 18%.

Jätkuvalt veavad ehitusturu kasvu hoonete remondi- ja rekonstrueerimistööd ning taristuobjektide ehitus.

Välisturul tegutsevate Eesti ehitusettevõtete ehitusmaht suurenes 2011. aasta III kvartaliga võrreldes 12%. Sealne kasv tulenes ainult hooneehitustöödest. Välisriikidesse tehtud ehitusmahu osatähtsus kogu ehitusmahus oli tänavu III kvartalis 9%.

Elamute uusehitus on endiselt madalseisus. Ehitisregistri andmetel lubati 2012. aasta III kvartalis kasutusse 385 uut eluruumi, mis on ligi viiendiku võrra vähem kui aasta tagasi samal ajal. Üle poole valminud eluruumidest asus korterelamutes. Enim valmis uusi eluruume Tallinnas. Nõudlus hea asukoha ja kvaliteediga elamispindade järele püsib. 2012. aasta III kvartalis väljastati ehitusluba 601 eluruumi ehitamiseks, mis ületab eelmise aasta samas kvartalis ehitusloa saanud eluruumide arvu enam kui kümnendiku võrra. Eelistatuim elamutüüp oli ühepereelamu.

Kasutusse lubati 186 mitteelamut kasuliku pinnaga 109 300 ruutmeetrit. Enim lisandus uut transpordi-, haridus-, põllumajandus- ja tööstushoonepinda. 2011. aasta III kvartaliga võrreldes suurenes nii kasutusse lubatud mitteelamute pind kui ka kubatuur.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474