4. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keila-Joa elektrivõrk sai 837 tuhande eurose süsti

Keila-Joal valmis uus 35/10kV piirkonnaalajaam, millega paranes elektrivarustus 3360 majapidamisel ja ettevõttel Keila vallas, Keila-Joal, Türisalus ja Laulasmaal.

„Keila-Joa senine alajaam oli ehitatud kokku kahest eraldi hoonevälisest jaotusseadmest, mis olid aja ära elanud,“ selgitas Elektrilevi ehitusosakonna juhataja Kristo Külljastinen investeeringu vajalikkust. „Uus Siemensi jaotusseade tagab alajaama praktiliselt hooldusvaba töötamise järgmiseks paarikümneks aastaks.“

Alajaama uuendustööde käigus renoveeriti alajaama jõutrafo vannvundament, ehitati alajaamahoone ja paigaldati uus jaotusseade. Kaasaegne jaotusseade tähendab piirkonnale kindlamat elektrivarustust ja Elektrilevile vähenevaid alajaama hoolduskulusid.

Tööde hind koos alajaamahoone ja uue 10kV jaotusseadmega oli 837 000 eurot, millega paranes elektrivarustus 17 Keila valla asulas. Keila-Joa piirkonnaalajaama ehituse peatöövõtja oli Eesti Energia Võrguehitus AS.

Elektrilevi investeerib võrgukvaliteeti ja varustuskindlust parandavatesse töödesse Harjumaal tänavu ligi 9,46 miljonit eurot, millega uuendatakse 53 alajaama ja paigaldatakse 112 kilomeetrit ilmastikukindlat maa- ja õhukaablit.

Elektrilevi haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja üle 22 000 alajaama. 2011. aastal investeeris Elektrilevi võrku 73 miljonit eurot, sel aastal on kavandatud investeeringumahuks 97 miljonit eurot. Ettevõte on igal aastal suunanud ärikasumi elektrivõrgu parandamisse.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474