5. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Preatoni tõstab ise Pro Kapitali aktsia hinda

Ligi kaks nädalat Tallinna börsil olnud Pro Kapital Grupi aktsia on püsinud üllatavalt kõrgel tasemel. Selle taga on vanade osanike endi tehingud.

Kui kolm kuud tagasi ei suutnud kinnisvaraarendaja oma aktsiaid uutele investoritele 1,90-2,05eurosel hinnatasemel kuidagi maha müüa ning paljud investeerimisspetsid pidasid arendaja küsitud aktsiahinda ülepaisutatuks, siis hetkel kaubeldakse väärtpaberiga juba 2,2 euro tasemel.

Pro Kapitali aktsiaraamatust selgub, et börsil on teinud tehinguid peaasjalikult vaid vanad omanikud, sh 34,5% firmast kontrolliv Ernesto Preatoni. Itaalia ärimehe kontole langes ka kõige esimene ostutehing 23. novembri börsipäeva esimestel minutitel.

Reisil viibiv Preatoni kinnitas, et tal pole piiranguid Pro Kapitali aktsiatega ostmisel ehk kõik on seaduslik. Nimelt ei kuulu ta börsireglemendi järgi Pro Kapitali siseinfo valdajate (insiderite) hulka, kel kehtis enne kolmanda kvartali majandustulemuste avaldamist (28. novembrit) tehingute tegemise keeld.

Kuidas kommenteerivad juhtunut Tallinna börsi emitenditeenuse juht Kalle Viks ja Tark Investori asutaja Kristjan Lepik, loe tänasest Äripäevast.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474