17. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jäätmeinspektor võttis pistist

Keskkriminaalpolitsei pidas kinni keskkonnainspektsiooni vaneminspektori Oleg Bolotovi, keda kahtlustab raha ja muude hüvede eest kontrollikohustuse täitmata jätmises.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo otsis eelmise nädala kolmapäeval läbi ühe teise Tallinnas asuva uurimisasutuse ruume, kirjutab Postimees. Täpsemalt huvitas uurijaid Tallinnas Kopli 76 asuvas keskkonnainspektsiooni Põhja regiooni ruumides inspektsiooni ühe kogenuma ja staažikama töötaja Oleg Bolotovi (55) ametikabinet. Mees ise oli väidetava kuriteoga seoses kinni peetud juba päev varem.

Samal päeval ehk kolmapäeval saatis inspektsiooni juhtkond alluvatele igapäevatöö kõrvalt teravalt silma jäänud ebahariliku uurimistoimingu selgitamiseks pöördumise, kus juhtunut põgusalt selgitati. Samal päeval esitas Bolotov ametist lahkumise avalduse, mis rahuldati.

Inspektsiooni Põhja regioonis vaneminspektorina töötanud ehk nn keskmisel astmel olnud Bolotovi kahtlustatakse selles, et ta jättis raha ja muu hüve eest nõuetekohaselt täitmata kontrollikohustuse erinevate ettevõtete suhtes. Samuti kahtlustatakse meest selles, et ta lekitas raha ja muude hüvede eest rangelt ametkondlikuks kasutamiseks mõeldud infot.

Bolotovi spetsialiteet oli inspektsioonis jäätmekäitlus – metsa all olevad prügihunnikud, ettevõtete jäätmed jms. See on koht, kus inspektori isiklikust otsustusest sõltub karistamisel palju.

Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel on Bolotovile esitatud kahtlustus pistise võtmises ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises.

 Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo palub kõigil, kel on andmeid ametniku võimaliku ebaseadusliku tegevuse kohta, saata teave aadressile: [email protected]  või jätta vihje telefoni automaatvastaja numbrile 612 3657.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474