21. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara müüb Pärnu turgu

Arco Vara Investeeringud müüb Äripäeva andmetel Pärnu Vana turgu, kuid ettevõte ise enne tehingu toimumist seda ei kommenteeri. Majandusaruande järgi on kinnisvarainvesteeringu väärtuseks 1,85 miljonit eurot.

Pärnu Vana Turu müügiga tegeleb Arco Vara maakler Margus Põld, kes ei soovinud eile täpsemalt kommenteerida, miks turg on müügis ning suunas küsimused juhatuse esimehele.

"Avaldan Äripäevale, et kõik Arco Vara arendusdivisjonile kuuluvad asjad on müügiks. Kui ettevõte müügist kasumit teenib, siis ta teeb tehingu.  Pooleliolevaid läbirääkimisi üldiselt või spetsiifiliselt Pärnu turuga seonduvat ettevõte enne võimaliku tehingu toimumist ei kommenteeri," märkis Arco Vara juhatuse esimees Tarmo Sild.

Pärnu Vana Turu ajutine tegevdirektor Sirly Kiri müügitehingust midagi ei tea. "Hetkeseisuga ei ole ametlikku infot, ma ei oska kommenteerida. Ma üldse ei imesta, et Arco Vara oma aktsiaid ja tütarettevõtteid müüb," ütles Kiri.

Pärnu Vana Turu võimaliku müügi kohta polnud infot ka Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonnajuhatajal Kaido Koppelil. " Väga palju vara müüakse siia ja sinna ja ega me ei jõua kõigi kursis olla," ütles Koppel.

Port Arturi üks omanikest Kaido Kruusoja ütles, et ta on kuulnud, et mingi aeg võib turg tulla müüki, aga täpsemaid detaile ei tea.

Taust:

Pärnu Vana Turu omanik on Pärnu Turg OÜ, mis ise müügitegevusega ei tegele, vaid üürib talle kuuluvas turuhoones ja väliturul kauplejatele müügikohti ning organiseerib kogu turu tegevust.

Pärnu Turg OÜ tegevuseks 2011. aastal oli müügilettide ja – ruumide üürile andmine ja haldusteenuse vahendamine üürnikele. Suuremaid investeeringuid aruandeaastal ei tehtud.

Pärnu Turg OÜ käive kahanes 2011. aastal võrreldes 2010. aastaga 3%, ulatudes 355 000 euroni. Ettevõtte 2011. aasta majandustulemuseks oli aga kasum 144 000 eurot (2010. aastal oli majandustulemuseks kasum 395 000 eurot, sh. kinnisvarainvesteeringu õiglase väärtuse suurenemine 256 000 eurot). Ettevõtte kinnisvarainvesteeringu väärtuseks oli 31.12.2011 seisuga 1,85 miljonit eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474