6. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti IKT demokeskuse külastatavus vähenes

Mullu külastas Eesti IKT demokeskust 225 delegatsiooni, mis aasta varasemaga võrreldes on üheksa protsenti vähem.

Eelmisel aastal demokeskust külastanud delegatsioonidest 90% olid pärit välisriikidest, mis on veidi vähem kui tunamullu. Enim külastati keskust 2010. aastal – 270 korda. Peagi nelja-aastaseks saavat demokeskust on kokku külastanud 872 delegatsiooni.

Tänaseks koondab IKT Demokeskus 38 organisatsiooni. Koostööd tehakse ITLi, avaliku sektori, IKT-ala ettevõtete ja teiste klastritega. Mullu liitusid keskusega ettevõtted Guardtime, Cleveron, Pay!Now, SpinTek ja Trüb Baltic. Demokeskuses töötab neli inimest.

Demokeskuse juhi Indrek Vimbergi sõnul korraldati EASi ja Tallinna ettevõtlusameti toel mullu IKT ekspordiklastri projekti raames kolm IT-ettevõtete ühisreisi välisturgudele ning 13 Eesti infoühiskonda ja IT-ala tutvustavat etteastet rahvusvahelistel konverentsidel.

"Osalesime seminaridel ja koolitustel ning korraldasime ise ekspordi ja välisturgudega seotud seminare. Valmis viis uuringut ja analüüsi. Registreerisime e-Estonia kaubamärgi, andsime välja neli elektroonilist kvartalikirja "The Digital Society" ning täiendasime jooksvalt Eesti infoühiskonna edulugu tutvustavat kodulehte e-estonia.com, trükiseid ja digitaalset väliskontaktide andmebaasi," kirjeldas ta.

Eelmise aasta alguses käivitatud Eesti-Vene-Läti koostööprojekti (Balti IKT koostööplatvorm) raames on loodud IKT demokeskuse kontseptsioonile sarnased keskused Tartusse, Riiga ja Ventspilsi.

Tänavu 29. jaanuaril saab IKT demokeskus nelja-aastaseks. "Näeme selget vajadust tõsta organisatsioon uuele tasemele, sh laiendades tegevussuundasid. Oleme selleks läbi viinud tosin töötubasid ning töötanud välja IT Majaka kontseptsiooni," märkis Vimberg.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474