14. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia tarnib VKG-le 600 000 tonni põlevkivi

Eesti Energia Kaevandused ja Viru Keemia Grupp (VKG) sõlmisid lepingu, mille alusel jätkab kaevandusfirma VKG-le õlitootmiseks sobiliku tükipõlevkivi tarneid ka senise lepingu lõppedes.

Täiendav kokkulepe sõlmiti perioodiks 1. aprill 2013 kuni 1. jaanuar 2014 ning selle alusel müüakse VKG-le kokku ligi 600 000 tonni õlirikast tükipõlevkivi.

Eesti Energia Kaevandused toodab täna tükipõlevkivi vaid Estonia kaevanduses, kuhu rajatakse tükikivi laadimiseks vajalik raudtee laadimissõlm.

Kaevandusfirma varustab põlevkiviga kolme ettevõtet. VKG on klientidest üks pikaajalisemaid. Eesti Energia enda elektri- ja õlitootmine tükipõlevkivi ei kasuta.

"Tarnete kindlustamiseks nii elektri kui ka õlitootjatele tuleb meil suurendada tootmismahte nii Estonia kaevanduses kui ka Narva karjääris," selgitas Eesti Energia Kaevanduste juhatuse liige Veljo Aleksandrov. "Möödunud aastal sulgesime varude ammendumise tõttu Aidu karjääri. Käesoleval aastal lõppeb põlevkivi ka Viru kaevanduses," sõnas ta.

1. jaanuarist 2012 kuni 31. märtsini 2013 kehtiva lepingu alusel tarnib Eesti Energia Kaevandused VKG-le prognoosi kohaselt ligi 1,6 miljonit tonni õlikivi.

VKG on Eesti erakapitalil põhinev põlevkivist õli tootev ettevõte. Aastas töötleb VKG ümber kaks miljonit tonni põlevkivi, millest toodetud õlist valdav osa läheb ekspordiks. VKG-le kuulub ka Ojamaa põlevkivikaevandus, mis täisvõimsusel töötades toodab aastas kuni 2,5 miljonit tonni põlevkivi.

Eesti Energia Kaevandused on Eesti Energia kontserni kuuluv ettevõte, mis tegeleb põlevkivi kaevandamisega varustamaks elektri- ja õlitootjaid kütuse ning toorainega. Ettevõttel on kaks kaevandust ja üks karjäär ning lisaks raudteeveoga tegelev üksus. Eesti Energia Kaevandused on piirkonna suurim tööandja, andes tööd enam kui 3000 ida-virumaalasele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474