16. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaare ja Vooglaiu jõulukohtumise põhjus

Tallinna Linnatranspordi ASi kinnistu müük aktiviseeris reformierakondlasest kinnisvaraärimehed Märt Vooglaiu ja Robert Hermani. Nende tegemised põrkusid aga keskerakondlasest abilinnapea Arvo Sarapuu ärihuvidega.

Ühel detsembri alguse pühapäeval leidis Keskerakonna esimehest Tallinna linnapea Edgar Savisaar aega kohtumaks Reformierakonna suursponsori Märt Vooglaiuga. „Miks te arvate, et advendi ajal ei räägita advendist?“ tõrjus Savisaar enne kohtumist ajakirjaniku küsimusi.

Vooglaid oli toona jutukam. Ta valutas südant Viimsi valla korruptsiooni pärast ning seda oli vaja Tallinna linnapeaga arutada. Ka neil teemadel võidi juttu veeretada, kuid Äripäeva andmeil oli Vooglaiu põhimure, et abilinnapea Sarapuu takistab ühele linnafirmale kuuluva kinnistu omandamist, mida ta koos Robert Hermaniga noolib. Sinna plaanitakse uut kaubanduskeskust.

Vooglaiu trumbiks poliitikute silmis on see, et talle meeldib erakondi rahastada. Seni on Vooglaid küll olnud Reformierakonna suurtoetaja.

Sarapuu on lisaks poliitikuametile bussiettevõtte ATKO Grupp omanik. Aastaid on kõnealust territooriumi üürinud ATKO Gruppi kuuluv Harjumaa Liinid. Tähtajatu üürilepingu järgi maksab ettevõtte 2000m² territooriumi ja 800 m² hoonete eest 2684 eurot kuus.

Robert Herman telefonikõnedele ja kirja teel saadetud küsimustele ei vastanud. Ka Viimsi teemadel alati pikalt ja põhjalikult rääkida sooviv Vooglaid valis ründava tooni. "Nagu seda on ka varem juhtunud, ei saa ma Äripäeva meelevaldsetest skeemi otsingutest aru… Kui teil seal toimetuses tekivad mingid meelevaldsed seosed, siis küsi oma kapo kontaktisikult, millest me Savisaarega rääkisime, ma usun, et soovi korral saad stenogrammi," vastas ta küsimustele kinnistu ümber toimuva kohta.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474