21. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riisalu: meeldiv, et Ligi on küpsenud

Keskerakondlane ja majanduskomisjoni liige Aivar Riisalu ütleb, et KE on kogu aeg propageerinud maksuvaba miinimumi tõstmist ning miinimumpalk võiks olla täna maksuvaba.

Rahandusminister Jürgen Ligi leiab, et Eestis tuleb suurendada maksuvaba miinimumi. „Väga meeldiv, et Jürgen Ligi on ka vahepeal küpsenud arusaamiseni, et Eesti ei ole India, kus kontrastidele baseeruvat ühiskonda ei saa üles ehitada,“ kommenteeris Riisalu.

Ta märkis, et KE on rääkinud nii maksuvaba miinimumi tõstmisest kui ka rikaste rohkem maksustamisest, aga siiamaani on nad peaga vastu seina jooksnud. „Tore, et Reformierakond muutub sotsiaalsemaks ja hakkab asjadest aru saama."

Riisalu lisas, et kui ühiskond on tervikuna halvasti toimetulev, siis ei ole siin võimalik olla ka edukas ettevõtja, sest meie teenusepõhine majandus vajab ühiskonna tasakaalustatud arengut. „Jürgen Ligi samm selles suunas on väga armas,“ tõdes Riisalu.

Riisalu sõnul võiks maksumuudatuse arutusele võtta juba sel nädalal: kolm nädalat ja tehtud. „Aga vaevalt, et see nii läheb,“ märkis Riisalu.

Praegu on maksuvaba miinimum 144 eurot kuus. Riisalu sõnul võiks tulumaksuvaba miinimum olla poole suurem. „Miinimumpalk võiks täna olla maksuvaba,“ lausus Riisalu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474