21. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõniste: maksuvaba miinimumi saab tõsta järgmisel aastal

Poliitiku ja ettevõtja Toomas Tõniste sõnul on tulumaksuvaba miinimumi tõsmine vana idee, kuid efektiivne moodus aidata väiksema sissetulekuga inimesi.

"See on väga vana idee. Seda on rääkinud kõik erakonnad, et see on kõige efektiivsem moodus väiksema sissetulekuga inimesi aidata. See on populaarne teema," kommenteeris IRLi liige ja ASi LTT nõukogu liige Tõniste.

Rahandusminister Jürgen Ligi leiab täna EPLile antud intervjuus, et Eestis tuleb suurendada maksuvaba miinimumi.

Tulumaksumäära langetamine on Tõniste sõnul tunduvalt ebaefektiivsem kui tulumaksuvaba miinimumi suurendamine. "Sealt saavad põhivõidu suuremapalgalised, keda 1% väga ei mõjuta. Samas vähendab riigi tulubaasi," märkis Tõniste.

Tõniste sõnul on kõige reaalsem maksuvaba miinimumi tõsta järgmisel aastal, aga ta ei oska öelda, kui palju peaks seda suurendama. "Kui vähendada tulumaksu protsendipunkti võrra, jääb riigil raha vähemaks tulumaksuvaba miinimumi tõstmiseks. Kas loobuda 1% vähenemisest ning tõsta tulumaksuvaba miinimumi. Või teha mõlemad, siis on tulumaksuvaba miinimumi suurendamise võimalus väiksem," selgitas ta.  

Tulumaksuvaba tulu kuus on täna 144 eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474