24. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestit ähvardab trahv

Gaasi- ja energeetikadirektiivide mittetäielik ülevõtmine võib tuua Eestile trahvinõude.

Euroopa Komisjoni teatas, et kaebab Bulgaaria, Eesti ja Ühendkuningriigi Euroopa Liidu Kohtusse, kuna riigid ei ole Euroopa Liidu energia siseturu eeskirju täielikult üle võtnud. Eestile tähendab see iga päeva kohta 5068,8 ja 4224 eurot trahvi mittetäielikult üle võetud elektri- ja gaasidirektiivi kohta.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) teatel on tegemist arusaamatu nõudega.

"Riigil on aga keeruline rikkumismenetluse sisu kommenteerida, kuna esimene võimalus süüdistustega tutvumiseks avaneb alles kahe kuu möödudes, kui esitatakse ametlik hagiavalduse kohtule. Komisjon on keeldunud eelnevalt süüdistuse sisu kommenteerimisest," vahendas ministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda. "Eesti võimalikud rikkumised ei ole kindlasti märkimisväärsed. Seda näitab kasvõi asjaolu, et komisjon on tänases otsuses kasutatud Eesti puhul trahvinõude raskuskoefitsenti, mis on alla poole ettenähtust võimalikust."

Trahvisummat ei ole Ruuda sõnul veel määratud, selle üle otsustab kohus. "Kui kohus peab õigeks Eestit rikkumise eest trahvida, siis selle arvestus läheb käima alates kohtu otsusest," selgitas ta.

Tänaseks on Bulgaaria, Eesti ja Ühendkuningriik võtnud elektri- ja gaasidirektiivid üle ainult osaliselt. Liikmesriigid oleks pidanud võtma need direktiivid üle 3. märtsiks 2011 ehk 693 päeva tagasi.

Eestile saadeti arvamus seoses gaasidirektiiviga 2012. aasta veebruaris ja seoses elektridirektiiviga sama aasta aprillis. Vaatamata nimetatud menetlustele on täielik ülevõtmine neis kolmes liikmesriigis ikka veel lõpule viimata. 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474