25. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Danske: Nokial võib olla kasvav vajadus raha järgi

Bloombergi andmeil on täna uuendanud Nokia aktsia hinnasihte ja reitingud kuusteist investeerimismaja. Ehkki valdav osa pole eilsete tulemuste peale hinnasihte liigutanud on siiski mõned analüütikud Soome mobiiltelefonide tootja kohta agaralt sõna võtnud.

„Nokia tavatelefonide äri on hakanud alla käima, kuna nõudlus on hakanud vähenema,“ märgib Danske, mis tõmbas aktsia hinnasihi 3,45 eurolt 3 euroni. Pank arvab veel, et Nokia nutitelefonide äri ei suuda tõenäoliselt veel niipea märkimisväärselt raha sisse tootma hakata ja seetõttu on Nokial kasvav rahavajadus (Nokia teatas eile, et ettevõte rahavaru kasvas neljanda kvartaliga 3,6 miljardilt 4,4 miljardi euroni, kuid peatas sellest hoolimata dividendimaksed – toim.)

Aktsiale ühe madalaima 1,20 eurose hinnasihi kinnitanud Berstein tõi välja, et koostöö Microsoftiga viib igas kvartalis Nokiast välja 100 miljonit dollarit.

Nii Evli kui ka UBS märkisid, et Nokia Lumia seeria nutitelefonide telefonide müügimaht USAs (0,7 miljonit) oli negatiivne üllatus.

JPMorgan ütles, et kui India turul hakkab nutitelefonide müük kiiresti kasvama, on see Nokia jaoks negatiivne uudis, kuna ta ei jõu piisavalt kiiresti oma strateegiat ümber kujundada.

Nokia aktsia oli täna kella 14:45 Helsingi börsil langenud 5,5%, tasemeni 3,114 eurot.

Samas on täna vastu pidanud eilne päevasisene madaltase (3,06 eurot), kuhu aktsia pärast tulemuste avaldamist korra kukkus.

Nokia teenis neljandas kvartalis 202 miljonit eurot kasumit (0,05 eurot aktsia kohta). Tegemist oli esimese kasumiga viimase seitsme kvartali jooksul.

Ettevõtte müügikäive ulatus viimases kvartalis 8,04 miljardi euroni, jäädes aastatagusele alla 20%.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474