29. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS sõlmis ERMi uue hoone ehitajaga lepingu

Täna sai allkirjad Eesti Rahva Muuseumi uue peahoone ehituse leping. ERMi uus hoone läheb maksma 47,6 miljonit eurot.

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) juhatuse esimees Jaak Saarniit ja Fund Ehitus OÜ juhatuse esimees Ott Kikkas kirjutasid alla Eesti Rahva Muuseumi (ERM) uue peahoone ehituse peatöövõtulepingule summas 47 596 998,36 eurot, millele lisandub käibemaks.

Ehitus algab märtsis ja hoone peab valmima 2015. aasta lõpuks. Sellele järgneb sustamine, muuseumi kolimine ja püsinäituste rajamine. Klastajatele avatakse hoone 2016. aasta lõpus.

Kultuuriminister Rein Langi sõnul on ERM täna oma kodule lähemal kui kunagi varem. „Jakob Hurda alustatu ja paljude tema õpilaste jätkatu saab loodetavasti paari aasta pärast ka väärilise koha, kus seda hoida ja väärindada. On lootust, et ta ikka tuleb,“ lisas Lang.

RKASi juhatuse esimehe sõnul on neile ka varem suuri ja keerulisi ehitusi juhtida antud ning ERMi uus peahoone on jätk ettevõtte eduloole.

„Eesti Rahva Muuseum on vana ja uue kohtumispaik, kus ajalugu on kütuseks, mis hoiab kultuuri elus. Uus hoone annab selleks võimaluse,“ ütles ERMi direktori Tõnis Lukas.

ERMi uus peahoone ehitatakse Tartusse Raadile. Projekt valmis aastatel 2007-2012 ning selle koostas arhitektuuribüroo SARL D´Architecture Dorell Ghotmeh Tane koos Eesti arhitektuuri- ja sisearhitektuuribüroodega HG Arhitektuur OÜ, Kino OÜ ja Pille Lausmäe Sisearhitektuuribüroo OÜ. Ehitusprojekti insenertehnilised osad koostas EA Reng AS koos IB Aksiaal OÜ-ga.

ERMi uue peahoone ehitus jaguneb neljaks suuremaks hankeks ja ehituslepinguks. Esimene viidi läbi eesmärgiga leida ERMi ehituse peatöövõtja, kelle ülesanne on uus hoone ehitada. Järgneva kolme hankega leitakse peahoone sprinklersüsteemi, küttesüsteemi ning välisrajatiste ja -alade ehitajad.

ERMi uue peahoone suletud netopind on 33 854 ruutmeetrit ja selle rajamise ja sisustamise eeldatav hind on 63,1 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474