11. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksamaal nõutakse 30tunnist töönädalat

Sada Saksa akadeemikut, ametiühingu töötajat ja poliitikut nõuavad 30tunnist töönädalat, kuna nende sõnul on see parim lahendus võitluses kasvava töötusega, kirjutas CNBC.

Saksamaa töötuse määr tõusis jaanuaris 7,4 protsendini. See jääb küll kõvasti alla alla Hispaania 26 protsendile, kuid sellegipoolest võib töötundide arvu vähendamine aidata sakslastel töötust veelgi väiksemaks muuta.

Plaan, mille on välja mõelnud vasakpoolsed erakonnad, filosoofid ja akadeemikud, võib oluliselt kaasa aidata tootlikkuse tõusule ning seeläbi makstaks töötajatele ka senist täispalka. 

„Me peame töötundide arvu vähendama. See ei saa enam olla lihtsalt kollektiivläbirääkimine,“ ütles Westfalische Hochschule ülikooli äriseaduse professor Hein-Josef Bontrup, kelle sõnul vaidlevad ametiühingud praegu lühema töönädala pärast, kuna inimesed kardavad, et see viib väiksemate palkadeni. 

„Isegi mõned ametiühingu eksperdid ei saa aru asjadest, mida õpetatakse majandusteaduskonnas esimesel semestril,“ lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474