11. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA eramuhinnad tõusid 88% linnades

Ühendriikide kinnisvaraturg on näitamas tugevaid taastumismärke, sest neljandas kvartalis tõusid eramute hinnad 88% riigi linnades.

Mediaan müügihind tõusis aasta varasemaga võrreldes neljandas kvartalis 152 linnast koguni 133, vahendab Bloomberg. Kolmandas kvartalis kallinesid hinnad 120 linnas.

Paranev tööturg ja madalad intressimäärad on väheneva pakkumise ja suureneva nõudluse tingimustes hakanud üles ajama. Detsembris tõusid USA kinnisvarahinnad aastaga 8,3%, mis on suurim tõus pärast 2006. aasta maikuud, kui kinnisvaraturg oli mullistumas.

"USA kinnisvaraturu taastumine ei näidanud mingeid aeglustumise märke 2012. aasta lõpus," kirjutas Capital Economicsi kinnisvaraekspert Paul Diggle kliendikirjas. "Esialgsed märgid viitavad, et see tõus jätkub ka 2013. aastal tänu majanduse tugevnemisele."

Neljandas kvartalis oli ühe pere eramu mediaanhind USAs 178 900 dollarit, mis on 10% võrra kõrgem võrreldes 2011. aastaga. See on suurim aastane tõus pärast 2005. aastat. 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474