14. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO kahekordistas kasumi

ERGO Baltimaade kindlustusseltsid kogusid 2012. aastal kindlustusmakseid 150,2 miljonit eurot, mille tulemusena saavutasid nad 8,6% kasvu ja teenisid 8,8 miljonit eurot kasumit.

Peamine osa kasumist – 6,9 miljonit eurot – saadi ERGO kahjukindlustusseltsidest

Võrreldes eelmise aastaga suurenes kasum kaks korda. 2012. aastal maksti ERGO Balti riikide klientidele välja eelmise aastaga võrreldes 17% rohkem kindlustushüvitisi: 96,3 miljonit eurot.

ERGO Baltimaade kindlustusseltside juhatuse esimehe Kestutis Bagdonaviciuse sõnul elavdas kindlustusturgu Balti riikide majanduse järkjärguline ja mõõdukas taastumine. „Kindlustusmaksete kasv saavutati tänu sõidukikindlustuse äri taastumisele kõigis Baltimaades, samas kui positiivsele tulemusele avaldas kõige suuremat mõju paranenud kahjusuhe. Kasumi suurust mõjutas ka erakorraline tulu investeeringutest,“ märkis Bagdonavicius.

Kahjukindlustuses ulatusid ERGO Baltimaade seltside kindlustusmaksed ligikaudu 109 miljoni euroni, mis tähendab võrreldes eelmise aastaga 8,8% kasvu. 2012. aastal kasvas Leedu ERGOs kaskokindlustus üle 20%, Eesti ja Läti aga näitasid ligikaudu 19% kasvu liikluskindlustuses. Ka elukindlustuses saavutati häid tulemusi: kokku 41,5 miljonit eurot kindlustusmakseid ehk 8,3% kasvu.

ERGO kahjukindlustusseltsidest saadi 6,9 miljonit eurot kasumit. Elukindlustusseltsi kasum ulatus 1,9 miljoni euroni. 2012. aastal parandas ERGO oma finantstugevust: ERGO Baltimaade kindlustusseltside investeerimisportfell suurenes 329 miljoni euroni (2011. aastal 312 miljonit eurot) ja omakapital ulatus peaaegu 142 miljoni euroni (2011. aastal 133 miljonit eurot).

2012. aastal maksti ERGO kahjukindlustuse klientidele kindlustushüvitisi 65,6 miljonit eurot, elukindlustuse klientide makstud kindlustushüvitised ulatusid 30,7 miljoni euroni. Üks suurematest kahjudest maksti välja Eestis - 0,5 miljoni eurose kindlustushüvitisega kompenseeriti tulekahjus kannatada saanud maja taastamist.

Kommenteerides ERGO Baltimaade kindlustusseltside prognoose, rõhutas Bagdonavicius, et Baltimaade majandus hakkas 2010. aasta lõpus taastuma ja võrreldes teiste Euroopa Liidu riikidega tuleb ka 2013. aasta kasv üle keskmise.

 „Eri institutsioonid hindavad Baltimaade majanduse väljavaateid heaks, majanduse võtmenäitajad osutavad, et kindlustusturud kasvavad kooskõlas turu keskmisega. Sellegipoolest nõrgendab väikese lisandväärtusega majandussektorite suur osakaal rahva varanduslikku seisu, samuti ei tohi alahinnata Euroopa Liidu majanduskriisi ja kindlustusturu osaliste kasvava hulga mõju,” lausus Bagdonavicius.

Balti riikides tegutsevad ERGO seltsid kuuluvad ERGO gruppi, mis on Euroopa üks suurimaid kindlustusseltse. Maailmas on ERGO esindatud rohkem kui 30 riigis, peamiselt Euroopas ja Aasias.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474