15. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko Ehituse aktsial 12 kuu suurim hüppe

Merko Ehituse aktsia on täna 7,2% kallinenud ja jõudnud 6,70 euroni, liikudes kõrgeimal tasemel pärast 2012. aasta augustit. Viimati tegi ehitusfirma aktsia päeva sees tänasest suurema hinnatõusu läbi möödunud aasta 13. veebruaril.

Merko Ehitus teatas eile õhtul börsile prognoositust oluliselt paremast neljanda kvartali kasumist.

Kui Swedbank ootas Merko Ehituselt 75,14 miljoni eurose käibe juures 1,94 miljoni eurost puhaskasumit ja LHV Pank 65,9 miljoni eurose käibe juures 2,1 miljoni eurost puhaskasumit, siis tegelikkuses teenis ehituskontsern kasumiks 4,5 miljonit eurot ja käibeks 71,4 miljonit eurot.

Merko Ehituse vabade rahaliste vahendite hulk paisus möödunud aastal 18,5 miljonilt 35,3 miljoni euroni (1,99 eurot aktsia kohta), mis võimaldaks ehitajal soovi korral teha korraliku dividendimakse.

Eile ütles Merko Ehituse juhatuse esimees Andres Trink, et dividendide maksmise kohta saab vastata alles pärast aastatulemuste auditeerimist.

2011. aasta tulemuste eest Merko Ehitus dividende ei maksnud.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474