15. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapital tõmbas kahjumit kõvasti koomale

Sügisel börsile tulnud Pro Kapital Grupp suutis neljandas kvartalis kahjumit aasta varasemaga võrreldes tublisti koomale tõmmata, kuid aasta kokkuvõttes jäädi priskelt kahjumisse.

Kinnisvaraarendaja ja -haldaja sai neljandas kvartalis puhaskahjumit 1,22 miljonit eurot, mis on edasiminek võrreldes aasta varasema 4,25 miljoni eurose kahjumiga. Ettevõtte käive kahanes aasta kolme viimase kuuga 2011. aasta 3,63 miljonilt eurolt 2,87 miljoni euroni.

Aasta peale kahanes firma mullune käive aasta varasemaga võrreldes 8% ehk ligi 1,5 miljonit eurot, 16,07 miljoni euroni. Majandusaasta kasuminumbrid pole aga võrreldevad, sest eelmine aasta müüs firma Kristiine Keskuse Soome börsifirmale Citycon. Aasta 2012 lõpetati tervikuna 5,86 miljonilises kahjumis.

2012. aasta ärikasum küündis aga 3,32 miljoni euroni, mida on kolm korda rohkem võrreldes 2011. aasta tulemusega. Neljandas kvartalis sai Pro Kapital ärikahjumit 1,07 miljonit eurot. 2011. aasta viimases kvartalis oli see number 4,84 miljonit.

Firma enda sõnul oli lõppenud 2012. aasta ettevõtte jaoks ajalooliselt tähtis, kuna 23. novembril algas kauplemine ettevõtte aktsiatega Tallinna Börsi lisanimekirjas, kuigi augustis väljakuulutatud uute aktsiate pakkumine tühistati sobiva hinnatasemega nõudluse puudumisel.

Lisaks aktsiate noteerimisega seotud ettevalmistustele keskendus ettevõte 2012. aastal kolmele uuele arendusprojektile: Peterburi mnt kaubanduskeskusele, Tallinna Tondi kvartali projekti teise etapi esimesele osale ja Riias asuvale Tallinase tänava elamukvartalile. Kahele neist – kaubanduskeskusele ning Tondi kvartalile (kokku 10 uut kortermaja) väljastati ka ehitusload.

3. aprillil valisid aktsionärid ettevõtte nõukokku kolm uut sõltumatut liiget ning aprillis alustas ka tööd ettevõtte uus finantsjuht Ruta Juzulenaite. Alates augustist tegutsevad Pro Kapitali hotellid Eestis, Lätis ja Saksamaal PK Hotels nime all, võttis firma mulluse aasta kokku.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474