Uhkeid tee-ehitusi jääb tulevikus vähemaks

Maanteeamet plaanib tulevikus põhiliselt keskenduda olemasolevate teede hooldamisele, kuid suuri ehitusprojekte jääb vähemaks, kirjutab ERRi uudisteportaal.

"Me peame hakkama tegema valikuid, sest me ilmselt ei saa endale tulevikus lubada selliseid uhkeid rekonstrueeritavaid projekte, nagu tänaseni oleme teinud," ütles maanteeameti juht Aivo Adamson tänasel pressikonverentsil. "Me peame hakkama rahastama pigem teede säilitamist läbi lihtsamate projektide, pikendades nende eluiga."

Teede remontimisele kuluvaid summasid kasvatab see, et eestlased eelistavad kasutada naastrehve ja panna teedele soola, kuid Adamsoni sõnul on naastrehvide kasutamine vähemalt maanteedel vajalik, sest riik ei suuda hoida teid jäävabana.

Sel aastal paigutatakse riigimaanteedesse kokku 264,4 miljonit eurot, eelmisel aastal oli see summa 285,8 miljonit eurot.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised