19. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuhu kadusid miljonid? Pertelson: ei tea, ei mäleta

Spordiklubi pankrotistumises end süüdi mitte tunnistanud Indrek Pertelson ei mäletanud või ei osanud selgitada mitmeid spordiklubi makstud arveid või lepingulisi kokkuleppeid.

Selline pilt avaneb ühest Haabersti Perespordikeskuse (hiljem Arigato spordiklubi) audiitori ja võlgniku endiste juhtorganite liikmete osavõtul 2009. aasta jaanuaris toimunud koosoleku protokollist, millele Delfi viitab.

Protokollist selgub, et spordiklubi maksis kinni Pertelsoni ja tema pere 20 000 kroonini küündinud toiduarveid, käivitatava spordiklubi sekretär teenis 20 000 ja tavatreener 35 000 krooni, spordiklubi arved ning mitmed kuludokumendid olid puudulikult vormistatud.

Koosolekul osalesid lisaks Indrek Pertelsonile ka Margus Dintšenko, pankrotihaldur Terje Eipre ning aktsionäri Eesti Talleks esindajana endine nõukogu liige Peeter Värnik.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab ASi Haabersti Perespordikeskus juhatuse eksliikmeid Pertelsoni ja Dintšenkot pankrotiavalduse esitamise kohustuse täitmata jätmises, raamatupidamise korraldamise nõuete teadvas rikkumises ja aktsionäride üldkoosoleku ettenähtud korras kokku kutsumata jätmises ning Pertelsoni veel ka ärikeelu rikkumises.

Harju maakohtus eile alanud kohtuprotsessil ei tunnistanud kunagine tuntud judoka Indrek Pertelson end kuritegudes süüdi. Kohtuistung jätkub täna.

Haabersti Perespordikeskus pankrotistus 2008. aastal. Ettevõte alustas tegevust 2005. aasta sügisel. 2008. aasta I poolaastal teenis firma ligi 16 mln krooni kahjumit, mida võinuks vältida, kui ettevõtte juhid oleksid õigel ajal pankrotiavalduse esitanud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474