Autor: Juuli Laanemets • 3. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu endine sõjaväelennuväli saab osaliselt uue otstarbe 

Endine Pärnu sõjaväelennuvälja teenindusala arendatakse välja tööstus- ja tootmisfirmade tööstuspargiks. Loode-Pärnu tööstusala infrastruktuuri väljaarendamise kava saab EASi (Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus) rahastamisotsusega miljon eurot.

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul aitab see miljoni euro suurune regionaalne investeering luua piirkonda sadakond uut töökohta. „Ka Pärnumaal on probleemiks elanikkonna vähenemine. Kuna kolimisotsused tehakse enamasti töökoha järgi, siis just töökohtade loomisse tuleb kõige enam panustada,“ ütles Kiisler.

EASi Regionaalarengu keskuse direktor Monica Hankovi sõnul on toetuse eesmärgiks muuta Pärnu linna ettevõtlus- ja investeerimiskeskkond uutele ettevõtetele atraktiivsemaks ning luua võimalus koondamaks tööstus ja tootmine logistiliselt soodsasse asukohta. „Kasutusele võetakse endise Pärnu sõjaväelennuvälja teenindusterritooriumi maa-ala. Loode-Pärnu tööstusala esimese etapina ehitatakse toetuse abil välja tänavavõrgustik koos valgustuse ja tehnosüsteemidega,“ lisas Hankov

Projekti kogumaksumus on 1,79 miljonit eurot, millest 56% panustab omaosalusena Pärnu linnavalitsus.

Täna on teada ka esimesed ettevõtjad, kes on kinnitanud valmisolekut tuua oma tootmine Loode-Pärnu tööstusalale. Näiteks Baltic Board Company OÜ soovib Pärnusse rajada ökoplaadi tootmise tehase. Tegemist on osaliselt Hollandi kapitali ja sealse unikaalse ehitusmaterjalide valmistamise tehnoloogiaga. Samuti on piirkonnast huvitatud Vecta Design, mis toodab unikaalseid siseinterjöörina kasutatavaid pinglagesid ning vajab uut tootmishoonet kiiresti kasvavate eksportturgude tõttu. Samuti laiendab tööstusparki Põhjamaade mäenõlvatehnikat valmistav ettevõte Ferrotek Ski Lifts.

Tegemist on regionaalministri valitsemisalas väljatöötatud meetmega „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine“, mida rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474