Autor: Juuli Laanemets • 21. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased eelistavad Tallinna kinnisvara mitmel põhjusel           

Soomlased ostavad Tallinnas kortereid kolme kohta – Rotermanni ja Maakri ning Vanalinna piirkondadesse, ütles 1Partner Kinnisvara Soome klientide maakler Christian Ayrer.

Ayreri sõnul on Eesti ja Tallinn Soome investoritele välisriikidest esimene valik. “Rootsis kinnisvara ei liigu ja sinna pole mõtet raha panna. Läti või Lõuna-Euroopa jäävad juba kaugeks ja arusaamatuks,” ütles Ayrer, kes müüs mullu soomlastele ligi 40 korterit. “Neile on kõige olulisem asukoht – reeglina otsitakse Tallinna kesklinna,” sõnas Ayrer ja lisas, et igast laevast tulevad maha potentsiaalsed kliendid.  

Maakleri sõnul on põhjanaabritest huvilisi kaht sorti – keskealine jõukas inimene, kel on siin äri või elu ja kes otsib endale teist kodu ning need, kes näevad ostu puhtalt investeeringuna. “Esimesed vaatavad suuremaid kortereid ning oma maitse järgi, investor otsib pigem mitut väiksemat, mida on kerge välja üürida,” ütles Ayrer. 

Tema sõnul meeldib soomlastele siin päris hästi, sest elu Eestis on anonüümsem ja rahulikum. “Soome väiksemates piirkondades elavad inimesed pidevalt naabrite pilkude all – kes kuidas elab ja palju kulutab ning selle eest kolitakse ka ära,” ütles Ayrer.

“Soomlase jaoks on Tallinna kinnisvara soodne – Helsingi kesklinnas maksab ühetoaline 300 000 eurot, Tallinnas saab poole vähemaga suure korteri,” sõnas Ayrer.

Maa-ameti statistika kohaselt oli 2013. aastal iga viienda Tallinnas tehtud kinnisvaratehingu taga välismaalane.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474