Autor: Juuli Laanemets • 5. märts 2014

4,5 miljonit küsiti jäätmete taaskasutamise toetusteks

SA Keskkonnainvesteeringute Keskusele (KIK) laekus 22 taotlust jäätmete taaskasutamise projektide rahastamiseks. Kokku küsitakse toetust 4,5 miljonit eurot ning rahastuse saajad selguvad maikuu lõpuks.

Kõige enam esitasid äriühingud taotlusi ehitus-lammutusjäätmete ja pakendijäätmete ringlussevõtu arendamiseks. Kaks taotlust laekus meetme määrusesse uue tegevusena lisandunud kaevandamisjäätmete taaskasutamise arendamiseks.

Taotlejad hulgas on ka erinevaid tootjavastutusorganisatsioone, kelle projektide peamine eemärk on parandada tootja vastutusega seotud jäätmete üleandmise võimalusi. Taotlemise võimalus oli ka kohalikel omavalitsustel, kes sel korral taotlusi ei esitanud.

Tegemist on kuuenda taotlusvooruga Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi (ÜF) meetmest „Jäätmete kogumise, sortimise ja taaskasutusse suunamise arendamine“. Kokku on KIK varasema viie taotlusvooruga jäätmete taaskasutusse suunanud üle 24 miljoni euro. Toetatud on 35 projekti.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806