Autor: Juuli Laanemets • 5. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

4,5 miljonit küsiti jäätmete taaskasutamise toetusteks

SA Keskkonnainvesteeringute Keskusele (KIK) laekus 22 taotlust jäätmete taaskasutamise projektide rahastamiseks. Kokku küsitakse toetust 4,5 miljonit eurot ning rahastuse saajad selguvad maikuu lõpuks.

Kõige enam esitasid äriühingud taotlusi ehitus-lammutusjäätmete ja pakendijäätmete ringlussevõtu arendamiseks. Kaks taotlust laekus meetme määrusesse uue tegevusena lisandunud kaevandamisjäätmete taaskasutamise arendamiseks.

Taotlejad hulgas on ka erinevaid tootjavastutusorganisatsioone, kelle projektide peamine eemärk on parandada tootja vastutusega seotud jäätmete üleandmise võimalusi. Taotlemise võimalus oli ka kohalikel omavalitsustel, kes sel korral taotlusi ei esitanud.

Tegemist on kuuenda taotlusvooruga Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi (ÜF) meetmest „Jäätmete kogumise, sortimise ja taaskasutusse suunamise arendamine“. Kokku on KIK varasema viie taotlusvooruga jäätmete taaskasutusse suunanud üle 24 miljoni euro. Toetatud on 35 projekti.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474