Autor: Juuli Laanemets • 10. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raua asumisse tulevad äriruumidega korterelamud

Tallinna Kesklinna Valitsus ja Tallinna Linnaplaneerimise Amet esitlevad detailplaneeringut, milles kavandatakse Raua tänava piirkonda rajada kuni 6-korruselised äriruumidega korterelamud.

Planeeritava maa ala suurus on 1,120 ha. R. Tobiase tn 1, 3, 5, 7, 9 ja J. Vilmsi tn 36, 38, 40 kruntide detailplaneeringu lahenduse kohaselt kavandatakse moodustatavatele kruntidele kuni 5-6-korruselised äriruumidega mitme korteriga elamud.

Planeeritud ala Tallinna üldplaneeringu järgi on juhtotstarve korruselamute ala, so põhiliselt kahe- ja enamakorruseliste korterelamute ala, kus võivad paikneda kõik elurajooni teenindavad asutused, kaubandus-teenindusettevõtted jms. Detailplaneeringus kavandatu on kooskõlas üldplaneeringuga.

R. Tobiase tänava äärde planeeritud hooned on kavandatud uuele ehitusjoonele, et kujuneks korrastatud tänavaruum. Hooned on kavandatud arhitektuurselt liigendada. Planeeringuala R. Tobiase tn poolses küljes asuvatel hoonetel on esimene korrus ja kelder kavandatud ehitusjoonest tagasiastega, võimaldades jalakäijate ohutuse ja mugavuse suurendamiseks rajada avalikku kasutusse jääva ja olevast laiema kõnnitee.

Säilitatavale kõrghaljastusele lisaks on ette nähtud istutada täiendavalt kõrghaljastust, eelistatult lehtpuid. Maa-aluste parklate katustele on ette nähtud rajada katushaljastus. Parkimiskohad on planeeritud kruntidele - maa-alustele parkimiskorrustele, esimesele korrusele või hoonete ette tänavale.

Planeeritud hoonestuse arhitektuurse eskiisi on koostanud OÜ Luhse ja Tuhal, detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

R. Tobiase tn 1, 3, 5, 7, 9 ja J. Vilmsi tn 36, 38, 40 kruntide detailplaneeringuga saab tutvuda 20. märtsist kuni 3. aprillini tööpäeviti Tallinna Kesklinna Valitsuses Nunne tn 18 hoovimajas toas 32 ning Tallinna Linnavalitsuse, asukohaga Vabaduse väljak 7, I korruse infosaalis.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474