Autor: Juuli Laanemets • 6. mai 2014

Tartu Linnavalguse nädal pakub põnevaid lahendusi

Tartus on sel nädalal välisvalgustusele pühendatud rahvusvaheline konverents "Light in the City". Toimub esmakordselt aktsioon Guerilla Lighting kus valgustatakse mobiilsete seadmete abil linnaruumis asuvaid objekte.

8. mai õhtul kell 22-24.00 leiab Tartus esmakordselt aset aktsioon Guerilla Lighting, mille jooksul Jyväskylä valgustusdisainer Annukka Larsen valgustab mobiilsete seadmete abil linnaruumis asuvaid objekte – hooneid, sildu ja parke. Üritus algab kell 22 Tartu Ülikooli raamatukogu juurest ning lõpeb kell 23.30 Raekoja platsil Kaarsilla juures, selle järel näidatakse klubis Atlantis pilte Guerilla Lightingu aktsioonidest teistes riikides.

Konverentsiga seoses on 7.-10. mai õhtutel Uue Teatri õuel valgusinstallatsioonid ning neljapäeva õhtul tutvustatakse linnarahvale uudseid valguslahendusi. Koostöös Viljandi Kultuurikolledži Kultuuridessandiga saab näha igal õhtul kell 21.00 Uue Teatri õuel valgusinstallatsiooni "Kineetiline skulptuur".

Konverentsil tutvustatakse Eestis käimasolevaid projekte (seitsme linna projekt, Tartu tänavavalgustuse kaasajastamine jms) ning välisvalgustuse kaasajastamise kogemusi Soomest. Konverentsi raames toimuvad töötoad, kus tutvustatakse tehnilisi lahendusi säästliku tänavavalgustuse arendamiseks. Olulist tähelepanu pööratakse dekoratiivvalgustusele.

Konverentsil osaleb üle 120 asjatundja ja eksperdi 10 riigist. Kohale tulevad esindajad Tartu sõpruslinnadest Kaunasest, Turust, Sienast, Frederiksbergist, Lüneburgist ja Greifswaldist.

Mujal maailmas toimunud sarnaste ürituste kohta saab vaadata SIIN.

"Light of the City" üritused on osa suuremast samanimelisest linnadevahelisest projektist, milles osalevad juhtpartner Jyväskylä (Soome), Tartu, Eskilstuna (Rootsi) ja Hasselt (Belgia).

Projekti rahastab Euroopa Liidu programm Europe for Citizens. Projekti lõppüritus toimub 23.-25. oktoobril 2014 Eskilstunas.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806