Autor: Juuli Laanemets • 12. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EKL: europarlamendi saadikud peaksid seisma taskukohase eluaseme eest

Eesti Korteriühistute Liidu (EKL) avaliku pöördumise europarlamenti kandideerijatele kus öeldakse, et Eestis on vaja ühtset  elamumajanduse strateegiat ja toimivat elamute renoveerimise toetuste süsteemi.

EKL on seisukohal, et tuleks luua üle-euroopalised ja liikmesriikides riiklikud elamumajanduse strateegiad, mis võimaldavad toime tulla kasvavate energiakuludega ning suurenema peaks koostöö eluasemedefitsiidi vähendamiseks. "See on  võti sotsiaalsete probleemide (tööpuudus, tõrjutus, migratsioon jt.)  lahendamisel," seisab liidu pöördumises.

Liidu sõnul peab kortermajade renoveerimine Eestis olema riigi energiamajanduse arengukavas (ENMAK 2030)  riiklikult soodustatud ja toetatud prioriteet. „Korteriühistuid tuleb elamute rekonstrueerimisel toetada vastavalt  ENMAK raames läbianalüüsitud sekkuvale stsenaariumile, mis tagab elanike tõusva elukvaliteedi ning ergutab maksutulu ja töökohtade loolise näol oluliselt Eesti sisemajandust," öeldakse liidu pöördumises.

Pöördumises on ettepanekud pikaajaliste sotsiaalsete investeeringute kohta:

• Suurendage avaliku sektori toetust uute taskukohaste eluasemete ehitamisele.

• Avage ligipääs sotsiaalsete infrastruktuuride finantseerimise kättesaadavusele.

• Täiustage ärisektori võimalusi taskukohaste eluasemete renoveerimisel.

"Arvestades Euroopa Parlamendi ja Euroopa Nõukogu direktiivide eesmärkidega tuleks edendada ühenduses korteriühistute energiatõhusust, võttes arvesse kliimat ja kohalikke tingimusi ning sisekeskkonna nõudeid ning tasuvust," edastas liit oma seisukohad.

EKL kuulub Euroopa Elamuorganisatsioonide Liitu CECODHAS ja edastas avalikkusele nii EKL kui ka CECODHAS pöördumise europarlamenti kandideerijatele, milles kutsutakse üles tagama igale inimesele taskukohane eluase.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474