Autor: Juuli Laanemets • 21. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lumesaha arendaja sai Saksa majanduse auhinna

Saksa-Balti Kaubanduskoda andis majandusauhinna Eesti ettevõttele Meiren Engineering OÜ, kelle lume koristamise sahad on kõrgtehnoloogilise terviklahendustega, võimaldades teha ühe sahaga kahe saha töö.

Tallinnas asuv ettevõte pakub Meiren Snow kaubamärgi all kõrgtehnoloogilisi terviklahendusi lume koristamiseks tänavatel ja maanteedel. Lisaks muudele patenteeritud lahendustele näitab Meireni innovaatilist tugevust lumesahk Next Generation MSPN 4604. Näiteks harukordne paralleelprogramm, millega saab sahka liigutada samaaegselt kõikidesse suundadesse, võimaldades  mööduda teel olevatest takistustest ilma sõidusuunda muutmata. Tänu saha maksimumlaiusele 8,2 meetrit, on suurtel maanteedel ühe sahaga võimalik ära teha kahe tavasaha töö ning vähendada ka teedel kasutatava soola ja killustiku hulka. Süsteemi on täiendatud digitaalse andmekogumissüsteemiga, mis võimaldab lumekoristusmasinaid kasutada võimalikult optimaalselt.   

Saksa-Balti Kaubanduskoda on seisukohal, et uuendusmeelsed ettevõtted reageerivad ärikeskkonna muutustele ja väljakutsetele julgelt ja loovalt. Sellega parandavad ettevõtted oma konkurentsivõimet, leides uute toodete ja teenustega uusi turge, võites juurde kliente ning olles samas atraktiivseks tööandjaks.

2014. aastal oli Saksa majanduse auhinna teemaks “Innovatsioon”. Võitjale andsid auhinna üle Schleswig-Holsteini liidumaa  Majandusministeeriumi kantsler Ralph Müller-Beck koos auhinna patrooni, Saksamaa Liitvabariigi suursaadik Eestis Christian Matthias Schlaga ning Saksa-Balti Kaubanduskoja Eesti president Edmund Smolarekiga. Auhindu antakse Eesti, Lätis ja Leedus välja juba neljandat korda.

Konkursist võttis osa 19 Eesti ettevõtet, kes on läbi oma uute ideede ja loovuse suutnud ellu rakendada uuenduslikke tooteid, teenuseid ja kontseptsioone. Žürii valis nende hulgast välja 6 finalisti, kes said võimaluse isiklikult oma uuenduslikke tooteid, teenuseid või turundusstrateegiaid žüriile tutvustada.

2003. aastal asutatud Meiren Engineering kuulub oma lumekoristuslahendustega skandinaavia turuliidrite hulka. Ettevõte plaanib toodetega minna ka Saksa turule. Nii Rootsis kui Saksamaal pakub ettevõte hooldustöid ning omab varuosade ladu. Žürii jaoks said otsustavaks uudse saha suur kasutegur ja lumekoristuse efektiivsuse suurendamine, aga ka Meireni toodete tulevikupotentsiaal ja rahvusvaheline konkurentsivõime.       

Saksa majanduse auhinnaga kaasneb rahaline preemia 5000 eurot ja klaasist trofee. Lisaks saab võitja osaleda 12. kuni 14. novembrini 2014 tasuta "Sümpoosiumil: sisseost ja logistika" Berliinis, mida korraldab Materjalimajanduse, Sisseostu ja Logistika Assotsiatsioon Saksamaal. Nii võitjad kui ka konkursi finalistid saavad aasta tasuta liikmelisust Saksa-Balti Kaubanduskojas.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474