Autor: Juuli Laanemets • 12. august 2014

Ka Ardu läheb soojatootmisel üle taastuvale küttele

Homme, 13. augustil avatakse Ardus hakkepuidule üle viidud katlamaja. Kose Vallavalitsuse soojaprojekt läks kokku maksma 788 000 eurot, millest ligi 90 protsenti moodustas SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) keskkonnaprogrammi toetus.

„Nüüd saab Kose vald jätta reservi seni kasutuses olnud ebaefektiivse põlevkiviõli katla ning minna täielikult üle taastuvatel kütustel töötavale keskküttele. Tänu sellele on Eestis taas juures üks piirkond, kus soojatootmine käib keskkonnasõbralikul viisil,“ sõnas KIKi juhatuse esimees Veiko Kaufmann.

Projekti raames rekonstrueeriti katlamaja, millesse soetati hakkepuidukatel ning rajati kütusehoidla. Ardu katlamaja varustab soojusega mitmeid valla avalikke hooneid ning piirkonna paneelmaju, kuhu kuulub ligi 200 korterit.

„Tänu projektile on võimalik kindlustada kvaliteetset soojateenust keskkonnasõbralikul viisil. Projekti realiseerimisega väheneb süsihappegaasi eraldumine üle 1000 tonni võrra aastas. Lisaks on kohalikku kütust lihtsam kätte saada, sest kasutada saab kuivendus- ja maanteekraavide puhastamise käigus raiutud võsa,“ ütles katlamaja opereeriva SA Kõue Varahaldus juht Rein Hordo.

Tegevust rahastatakse KIKi keskkonnaprogrammi atmosfääriõhu kaitse programmist. Praegu on uus taotlusvoor avatud ning taotlemise tähtaeg on 21. august. Rohkem infot taotlemise kohta saab KIKi kodulehelt.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806