Autor: Juuli Laanemets • 26. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste City kõrghoone taotleb LEED sertifikaati

Ülemiste City saab piirkonna kõrgeima büroohoone. Ehitise nurgakivi asetatakse esmaspäeval, 29. septembril Lõõtsa tn 5. Hoone lõunakülge hakkavad katma päikesepaneelid, ehitisele taotletakse keskkonnasäästliku hoone LEED sertifikaati.

Ülemiste Citysse kerkib uus 13-korruseline büroohoone, mis lennujaama läheduse tõttu saab piirkonna kõrgeimaks hooneks. Ehitise tellija, Technopolis Ülemiste esindaja, sõnul tuleb uus ehitis visuaalselt silmapaistev – hoone fassaad on inspireeritud efektsest digimustrist ning selle lõunakülge hakkavad täies ulatuses katma päikesepaneelid. Hoone taotleb ühtlasi keskkonnasäästliku hoone LEED kuldtaseme sertifikaati.

Rahvusvaheliselt tunnustatud sertifikaat LEED antakse hoonetele, mis järgivad ehitusel ja opereerimisel säästva arengu ja keskkonnasäästu põhimõtteid. LEED hindab objekte kuues keskkonna seisukohalt olulises valdkonnas: jätkusuutlik arendamine ehitusplatsil, vee säästmine, efektiivne energiakasutus, materjalide valik, hoone sisekeskkonna kvaliteet ning uuenduslik disain.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474