Autor: Juuli Laanemets • 2. oktoober 2014

Fortum omandas enamusosaluse AS-is Võrguteenus Valdus

Fortum Heat and Gas OY omandas E.ON Ruhrgas International GmbH 33,66% osaluse AS-is Võrguteenus Valdus, mille tulemusena sai Fortumist 51,38 protsendiga ettevõtte enamusosanik. Tehingu kiitsid heaks nii Euroopa Komisjoni kui ka Eesti Vabariigi Siseministeeriumi.

30. septembril viidi lõpule tehing, mille tulemusena E.ON Ruhrgas International GmbH ja Fortum Heat and Gas OY esitasid seoses aktsiate müügiga suvel Euroopa Komisjonile koondumise teate, mille Euroopa Komisjon kuulutas 7. augustil 2014 siseturuga kokkusobivaks. Täiendavalt on langetanud positiivse otsuse tehingu osas ka siseministeerium, kes maagaasiseadusest tulenevalt hindab ülekandevõrguga seotud tehingute puhul omandaja vastavust riigi sisejulgeolekule.

AS-i Võrguteenus Valdus aktsionärid seisuga 30.09.2014:

FORTUM HEAT AND GAS OY 51,3843%GAZPROMPANK 37,0264%ITERA LATVIJA 10,0176%Väikeaktsionärid 1,5717%

AS Võrguteenus Valdus on Eestis maagaasi ülekandeteenust osutava AS-i EG Võrguteenus 100% omanik.

AS-le EG Vorguteenus kuulub Eestis gaasi ülekandevõrk ning ettevõte tagab selle töökindluse ja kõigile tarbijatele nõuetekohase gaasivarustuse arvestades olemasolevat nõudlust ja eeldatavat tulevikunõudlust. AS-i EG Võrguteenus juhtimiskeskus jälgib 24h riiki sissetulevat gaasikogust ja Läti maa-aluse gaasihoidla täitmist ning seisab hea selle eest, et riiki sisenev gaasi kogus vastaks tarbimisele.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806