Autor: Juuli Laanemets • 16. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumiga liitus metsafirma

Äripäeva gasellide TOP-i 2. kohal olev metsafirma Lõuna-Eesti Erametsa OÜ ühines Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumiga (VEF), et pöörata enam tähelepanu jätkusuutliku metsanduse edendamisele Eestis.

„Meie soov on, et metsaomanikud, teised metsafirmad ja ühiskond tervikuna tähtsustaksid senisest enam meie metsade heaperemehelikku hooldamist. Mets on Eesti riigi ja rahva suur väärtus.,“ ütles Lõuna-Eesti Erametsa OÜ juhatuse liige Aivo Johanson.

„Ühelt poolt tahame juhtida tähelepanu, et metsatööstus on kõige jätkusuutlikum töötleva tööstuse haru, kuivõrd puit on kõige kiiremini taastuv loodusvara. Teisalt peame oluliseks metsade ja metsamaa kasutamist viisil, mis tagab metsade mitmekesisuse, tootlikkuse, uuenemisvõime ja elujõulisuse.“

VEF tegevjuht Marko Siller ütles, et üha rohkem on ettevõtteid, kes teadlikult ja terviklikult oma tegevuse keskkonna- ja sotsiaalse mõjuga tegelevad. „Järelikult on selle järele aina rohkem nõudlust. On hea meel, et ettevõte Lõuna-Eesti Eramets ühe oma valdkonna esindajana teistele ses osas eeskujuks olla soovib," sõnas Siller.

Johansoni sõnul ettevõte Eesti arengule tähtsaks, et ettevõtjad annaksid oma panuse ka kogukonna arengusse. „Oleme toetanud mitmeid spordiprojekte, aga eriti tähtsaks peame metsaga seotud haridusprogrammide edendamist. Varustame puiduga Vapramäe-Vellavere-Vitipalu sihtasutuse looduskeskust ja Elva Gümnaasiumi tööõpetuse klassi,“ ütles Johanson.

VEF on jätkusuutliku ja vastutustundliku ettevõtluse teemast huvitatud ettevõtteid koondav ühendus, millel on täna veidi üle 30 liikme. See on peamine jätkusuutliku ja vastutustundliku ettevõtluse kompetentsikeskus Eestis, mis aitab kaasa ettevõtete arengule sel teemal ning panustab teiste sidusgruppide ning laiema avalikkuse teadlikkuse tõstmisesse jätkusuutlikust ja vastutustundlikust ettevõtlusest.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474