Autor: Juuli Laanemets • 12. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avati küberkriminalistika ja küberjulgeoleku keskus

Täna toimuval Tehnikaülikool konverentsi CyberCrime 2014 avati TTÜ küberkriminalistika ja küberjulgeoleku keskus. Kahe päevasel konverentsil arutatakse uusimaid suundi küberturvalisuses.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul aitab loodav keskus tagada rahvusvahelisel tasemel küberjulgeoleku spetsialistide järelkasvu. „Eesti on kujunemas küberjulgeoleku valdkonnas NATO ja Euroopa Liidu veduriks ning märkimisväärselt on kasvanud riikide huvi Eesti küberturbe kogemuse vastu,“ lisas Pevkur.

Allkirjastati TTÜ küberkriminalistika ja küberjulgeoleku keskuse koostööleping. Lepingule kirjutavad alla TTÜ, Sise-, Justiits-, Kaitse-, Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Politsei- ja Piirivalveamet, Eesti Kohtuekspertiisi Instituut ja Riigi Infosüsteemi Amet.

TTÜ küberkriminalistika ja küberjulgeoleku keskus on Euroopa Network of Cybercrime Centres of Excellence for Training, Research and Education liige. Keskuse väljaarendamine maksis 990 000 eurot, millest 792 000 eurot eraldas Euroopa Komisjon.

Keskuse eesmärgiks on Eesti küberjulgeoleku kompetentsi ja võimekuse tõstmine õppe-, teadus- ja arendustegevusega.

Konverentsi teine päev keskendub küberkriminalistikale ja küberjulgeoleku tehnoloogilistele aspektidele, näiteks küberkriminalistika kasutamine turvaintsidentide lahendamisel ning süsteemide automaatse seadistamisega seotud probleemid ja võimalused.

Ettekannetega esinevad eksperdid Eestist, Austraaliast, Lätist ja Sloveeniast.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474