Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 12. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

8 nippi, kuidas teha vähem tööd parema tulemusega

Soovituste autor on Greg McKeown, kes on New York Timesi bestsellerraamatu "Essentialism: The Disciplined Pursuit of Less" autor.

1. Loo tehnoloogiavaba tsoonMuuda üks ruum kodus või tööl tehnoloogiavabaks. Saada kõik arvutid maapakku, paigalda ukse juurde prügikast mobiiltelefonidele ja muudele vidinatele.Selle asemel, et vaadata enne voodisse minekut oma e-posti, kirjuta üles kõik, mis su peas ringleb ja segab uinumist.Enne järjekordsele kohtumisele või koosolekule minekut peatu ja küsi endalt, mis see asi on, mida tahad kohtumisest saada. Ära liigu paigast enne, kui oled oma küsimusele selgelt vastanud.Vaata üle kõik asjad tööl ja mujal oma elus. Kui sa poleks juba praegu konkreetse asjaga seotud, kui palju pingutaksid, et sind kaasataks? Iga projekti puhul, kus vastad, et mitte eriti, palu end osalemisest üldse vabastada.Iga kord, kui tunned sisemist sundi kedagi aidata, et tal nt aega kokku hoida, küsi endalt, kas see inimene on valmis sinu nimel sama suureks ohvriks. Kui vastus on ei, võid oma abi süütundeta andmata jätta.Mõtle ühele ja kõige olulisemale asjale, enne, kui hakkad kriisi lahendama. Küsi, mis on see üks ja ainus takistus, mis segab sul eesmärki saavutamast. Alles siis, kui oled selle takistuse kõrvaldanud, küsi endalt, mis on järgmine samm.Kirjuta üles viis asja, mida tahad homme ära teha. Määratle, kui kaua need asjad aega võtavad. Liida sellele ajale otsa veel 50%. Ja vaata kogu plaan uuesti üle ning vajadusel lühenda oma tööde nimekirja.Mõtle ükskõik millisele lihtsale küsitlusele, mida hiljuti täitsid. Tee nimekiri miinimumtingimustest, et öelda tööle jah. Keeldu viisakalt kõigest, mis ei vasta 90% ulatuses sinu miinimumtingimustele. Lihtsad tingimused tähendavad 10 punkti, millest 9-le pead vastama jah.

 2. Aja müra enne voodisse minekut peast välja

 3. Püstita selge eesmärk, loobu nimekirjadest

 4. Vaata oma tegevused kriitilise pilguga üle

 5. Püstita sisemised tõkked

 6. Vaid üks eesmärk korraga

 7. Tekita puhvrid

 8. Kehtesta 90% reegel

Vaata ingliskeelset originaali siin

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474