Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 15. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Foto: kuidas kiilasjääl õigesti kõndida

Veebiavarustes liikleb foto, mis õpetab inimesi kiilasjääl õigesti ehk pingviini kombel kõndima.

Kui 14. jaanuar tõi sõidukite ahelavarii suurel põhimaanteel, siis üksikuid luumurde on kindlasti oodata ka Tallinna ühistranspordi ooteplatvormidel.

Sarnast pingviinikõnnakut, mis pildil näidatud, tuli haldusuudised.ee toimetajal rakendada täna ka Tondi jaamas, kus Elroni rongidelt väljumine ja platvormil kõndimine on paras katsumus. 

Teehooldaja ÜLE OÜ, mis oleks pidanud eile Tallinna-Narva maantee 22. kilomeetril Jõelähtmel, kus juhtus 13 sõiduki osalusel hiigelavarii, tegema libedusetõrjet, tunnistas oma seletuses, et jäi seal libeduse ennetusega 15 minutit hiljaks.

Maanteeameti juht kommenteeris err.ee uudistele, et ei ole halba ilma, on halvad hooldusvõtted. Maanteeameti juht Aivo Adamson ütles intervjuus Vikerraadiole, et kui teede ehitamises on viimastel aastatel toimunud areng, siis hooldusvaldkond on paigalseisus. 

"Tegemist on tõepoolest riigimaanteega ja kõik, mis toimub riigimaanteedel, nii head kui halvad sündmused, nende eest vastutab riik ja loomulikult jaguneb vastutus ka meil hooldelepingu partneri vahel. Me analüüsime seda olukorda ja kui on põhjust sanktsioneerida, siis me nii vastavalt ka käitume," ütles maanteeameti Ida regiooni hooldevaldkonna juht Rainer Kuldmaa "Aktuaalsele kaamerale".

Teehooldaja ÜLE OÜ seletus, Tõnis Pelapson:

14.01.2015 kuupäeval t-1 Tallinn-Narva I-niidil km 22 toimunud ahelavarii seletus:

"04:30 teostati sõidukiga 546MJM patrull sõit. Olukord teel oli hea, kate puhas ja soolamärg. Kinnitavad ka teeilmajaamad.

07:00 teatas baasauto 343BFP autojuht, kes oli teel Viimsi riigiteedel ennetavat libedustõrjet teostamas, et T-1 Tallinn-Narva km 17-25 hakkab härmatis tekkima.

Valvemeister reageeris koheselt ja helistas baasautod välja libedustõrjet teostama.

07:20 startis baasauto 267MKI teostama libedustõrjet T-1 Tallinn-Narva km 19-34.

07:30 esimene signaal Jägala teeilmajaamast, et on jäävõimalus.

07:55 jõuab baasauto 267MKI puistamisringiga sündmuskohta T-1 Tallinn-Narva I niidile km 20-22. Ahelavarii on juba toimunud.

Kokkuvõtteks võib öelda, et üritasime libedust ennetada. Kahjuks jäime sündmuskohale ennetusega 15 minutit hiljaks. Hommikune härmatis ja mustjää tekkis väga lühikese ajaga kõikjal."

Täna hommikul kella 7.40 ajal sattusid Tallinna-Narva maantee 22. kilomeetril suunaga Narva poole kolme liiklusõnnetusse kokku 13 sõidukit – neli veokit ja üheksa sõiduautot.

Täna varahommikul olid teed kõikjal Eestis märjad ja soolamärjad, kuid päikesetõusu ajal langes teetemperatuur langes ootamatult miinuskraadidesse. Hommikune mustjää ja härmatis tekkis väga lühikese aja jooksul kohtades, kus taevas selgeks läks.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474