Autor: Aira Tammemäe • 26. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MUST ÜÜRITURG: Saksing soovitab alustada maaklerite  järelvalvest

LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing soovitab Maksu- ja Tolliametil taotleda riiklikku kinnisvaramaaklerite registri loomist, mis omakorda võimaldab korraldada kinnisvaramaaklerite tegevuse järelevalvet.

 „Riiklik kinnisvaramaaklerite register, mis baseerub teenuste standardil, võimaldab saada ülevaate kinnisvaraturul, sealhulgas üüriturul toimuvast, kuivõrd lähtuvalt eelpool nimetatud standardist peavad kõik kokkulepped olema kirjalikud ning kinnisvaramaakleril tuleb dokumenteerida iga müüdava või üüritava kinnisvaraga seotud protsess.“

Saksingu hinnangul peaksid maaklerfirmad esindama kliente ainult kirjaliku lepingu alusel.“ Suuliseid lepinguid sõlmitakse täna kinnisvaraturul eelkõige eesmärgiga makse mitte maksta

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474