Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 2. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Šveitsi erainvestorid tegid suurima tehingu Balti kinnisvaraturul

Šveitsi rikkad erainvestorid ostsid kõigis Balti riikides ja Poolas tegutseva kinnisvarafondi BPT Optima. Tehingu väärtus on kokku ligi 163 miljonit eurot.

Tehingut nõustanud advokaadibüroo Sorainen märkis, et tegu oli suurima kinnisvaratehinguga Balti riikides pärast majanduskriisi.

Järgnev info pärineb Soraineni uudiskirjast:

Sorainen nõustas tehingus ostja poolel osalenud Šveitsi päritolu rahvusvahelist eraturgudel tegutsevat investeeringute valitsejat Partners Groupi. Oma klientide ja uue ühingu nimel tegutsenud Partners Group omandas koos partneri Northern Horizon Capitaliga kinnisvara kõigis Balti riikides ja Poolas kinnisvarafondilt ‘BPT Optima’. Tehingu väärtus on kokku ligi 163 miljonit eurot. Tegemist on suurima sedalaadi kinnisvaratehinguga Baltikumis pärast majanduskriisi. Omandatud kinnisvaraobjektide seas on seitse tuntud büroohoonet ja jaemüügipinda Vilniuses, Kaunases, Klaipedas, Riias ja Tallinnas, mille koguüüripind küünib 112 000 ruutmeetrini; samuti sisaldab kinnisvaraportfell Poolas Gdanskis asuvat Young City nimelist mereäärset uusarendusprojekti, kus asuvad ka vanade ajalooliste laevatehaste hooned.

Partners Groupi asepresident Fabian Neuenschwander kommenteeris tehingut nii: “Omandatud kinnisvaraportfell sisaldab kõrgekvaliteetseid, rahavooge tootvaid varasid, millel on märkimisväärne potentsiaal väärtust juurde luua ning me ootame huviga koostööd ettevõttega Northern Horizon, et seda väärtust realiseerida. Tehing järgib meie investeerimisstrateegiat osta kokku kõrge potentsiaaliga kinnisvaraportfelle tugevatel turgudel".

Soraineni partner ning kinnisvara ja ehitusõiguse töörühma juht Kestutis Adamonis sõnas: "Sorainenil on väga hea meel, et me oleme ostja nõustajana kaasatud viimaste aastate suurimasse kinnisvaratehingusse Baltikumis. Tehing on Soraineni jaoks oluline ka sellepärast, et oleme sellega astunud järjekordse sammu oma Baltikumis ja Valgevenes ühtsena tegutseva büroo täiustamise suunas." Lisaks märkis Kestutis, et tehing oli eriti keeruline seetõttu, et nii ostja kui ka müüja poolel tegutsenud õigusnõustajad pidid kõigis neljas tehinguga seotud riigis töötama õlitatult nagu kellavärk, et kindlustada tehingu õigeaegne lõpuleviimine ning kõigi tehinguga seotud poolte huvide arvestamine.

Sorainen andis selles tehingus kliendile õigusabi kogu tehingu vältel, koostades tehingudokumendid, andes juriidilist nõu finantseerimise ja tagatistega seotud asjades nii Leedus, Lätis kui ka Eestis ning pakkudes muud tehinguga seotud abi kõigis kolmes riigis.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474