Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 27. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Büroopindade üürihinna vahe käriseb

Uued büroohooned meelitavad vanemate hoonete üürnikud kvaliteetsematele pindadele, mis kergitab uute büroohoonete üürihindu, ütleb kinnisvaraspetsialist Tanel Tarum.

1Partner Kommertskinnisvara juhtiv partner Tanel Tarum leiab, et vanemate hoonete omanikud peavad üürnikke hoidma eelkõige hinnaga konkureerides, ja see käristab uute ja vanemate kontorihoonete hinnavahet järjest laiemaks. 

"Tallinnas on ehitamisel uusi büroohooneid, kuid arendajad on olnud üürnike leidmisel üsna osavad. Valminud värskete kontorihoonete vakants on üsna madal. See on üürileandjatele andnud võimaluse üürhindade kergitamiseks aastas ligikaudu 5% võrra," selgitas Tarum. "Uute büroohindade ruutmeetri üürihinna ülemine piir on 16 eurot." 

Kesklinna üürihinnad:

Kaasaegne uus hoone 13-16 €/m²

vanem hoone 10-14 €/m²

Kesklinna läheduses uus büroohoone 10-13 €/m²

Äärelinna kvaliteetne büroo 6-10 €/m²

Büroode vakants Tallinnas on 5-8%

Uute hoonete üürnike oluline sihtrühm on vanemate hoonete üürnikud. Üürnikud näevad, et hea töökeskkond on tähtis ja see sunnib neid kolima paremale pinnale. Uute ruumide eelis võib seisneda harvem paremas asukohas, kuid reeglina pigem kaasaegsemates planeeringutes, paremas sisekliimas, pinna efektiivsemas kasutamises ja tihti ka mõistlikumates kogukuludes, selgitas Tarum.

"Vanemate hoonete omanikud peavad üürnike kinnihoidmiseks või tühjadele pindadele uute üürnike meelitamiseks sageli konkureerima hinnabaasil," ütles Tarum. "See sunnib vanemate büroohoonete omanike hoidma hindu paigal, erandkorras neid ka allapoole laskma. Nii suureneb uute ja vanemate kontoripindade hinnadiferents, mis pikemas perspektiivis sunnib vanemate hoonete omanikke konkurentsis püsimise nimel maju kaasajastama.“

Autor: aripaev. ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474