Autor: Aira Tammemäe • 1. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Huvitavat maailmast: taaskasutatud materjal büroodes

Vaata kolme nutikat ideed, kuidas taaskasutatud materjali või mööblit büroode sisekujundusesse tuua.

Kes: Reklaamiagentuur Gummo interjöör

Kus: Amsterdam, HollandTegija: i29 sisearhitektid

Kuna uut kontorit kasutati kõigest 2 aastat, veensid i29 sisearhitektid klienti kasutama taskukohast ja jätkusuutlikku lahendust.

Interjööris on koha leidnud kasutatud mööbel, mis soetati vanakraamiturgudelt või võeti kaasa eelmisest kontorist.   Huvitavaks teeb projekti see, et kogu mööbel on lahustivaba plastiku sarnase pihustatava pinnakattega viimistletud ühtlaselt tumehalliks, mis tekitab ühtse mulje - justkui oleks mööbel samast kollektsioonist.

http://freshome.com/2012/10/01/elegant-looking-office-by-i29-buillt-entirely-with-recycled-and-reclaimed-furniture/

Mis: Reisibüroo Mandala interjöör

Kus: Helsingi, SoomeTegija: disainer Willem Heeffer

Pesumasina trumlitest valmistatud lambid, puidu jääkidest konstrueeritud toolid - disainer Willem Heeffer näeb potentsiaali igapäevastes jäätmetes ja on võtnud missiooniks anda neile uus stiilne välimus. Helsingis asuv reisibüroo Mandala kontor on heaks näiteks, kuidas on vähese värvi ja rohke fantaasiaga võimalik jääkmaterjalidest luua efektne ja praktiline töökeskkond.

http://inhabitat.com/willem-heeffers-mandala-office-retrofit-pops-with-bold-colors-and-recycled-materials/

Mis: Oktavilla kontori sein

Kus: Stockholm, RootsiTegija: arhitekt Elding Oscarson

Vanu ajakirju on tihti raske ära visata. Selle asemel, et reklaamiagentuuri Oktavilla perioodika prügikasti visata, otsustas arhitekt Elding Oscarson neid kasutada kontori interjööri ilmestamiseks. Ajakirju üksteise peale ladudes loodi Oktavilla kontorisse värviline ja uskumatult loominguline sein. Võib ette kujutada kui palju ajakirju võtab vastu üks reklaamiagentuur igakuiselt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selleks, et konstrueerida tugev sein, seoti ajakirjad omavahel kokku, et moodustuksid nn plokid. Liskas atraktiivsele välimusele on maast laeni ulatuv sein ka helikindel. Kuigi ajakirjad on omavahel kinniseotud, siis vajadusel on need endiselt kättesaadavad.

http://inhabitat.com/oktavillas-colorful-office-wall-is-made-of-stacked-recycled-magazines/elding-oscarson-oktavilla-1/?extend=1

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474