Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 14. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kunstiakadeemia ühikast saab luksuslik korterelamu-ärihoone

Endover Kinnisvara ostis Kunstiakadeemialt Tallinna kesklinnas endise ühika hoone. Sinna kerkib kuni 300-ruutmeetriste katusekorteritega korterelamu-ärihoone.

Endover arendab sellest hoonest kuni 300 ruutmeetriste katusekorterite ning kesklinnavaadetega luksusliku korterelamu-ärihoone Ambassador.

“Endover tegutseb vastupidi levivale arvamusele, et seoses arendajate suurenenud tegevusmahtudega on kinnisvaraturg küllastumas. Omandame uusi kinnistuid ning hooneid ja planeerime järjest uusi projekte, kommenteeris Endover Kinnisvara Eesti piirkonna juht Oliver Makko teates.

Ta lisas, et nende kogemusel on nõudlus kvaliteetsele südalinna kinnisvarale jätkuvalt suur. Makko lubas arendada Gonsiori 9 krundist luksusliku, pretensioonika nimega hoone Ambassador. 

“Ambassadori arendusel võtame eeskujuks ja aluseks meie arendusmeeskonna New Yorgis ja Londonis omandatud kogemusi. Arhitektuurse ilme loomisel lähtume ideest muuta hoone suurlinlikuks, kaasaegseks, esinduslikuks ja luksuslikuks,” lisas Makko.

Hoone sisearhitektideks on valitud kogenud ja tunnustatud Argo ja Katrin Vaikla, kes on muuhulgas Stenbocki maja ning Hotell Palace’i siselahenduste autorid. 

Majast avanevad vaated Tallinna kesklinna ärikvartali tornidele, hoone päikeselistele külgedele tulevad avarad rõdud ning katusekorrusele rohelised katuseterrassid. Majaesist hakkab täiendama ning linna avalikku ruumi kaunistama spetsiaalselt rajatav haljastus koos valgustuslahendusega. Majaesisele lisab avarust Kompassi väljak.  

Endover Kinnisvara andmetel on nad sõlminud ka juba esimesed lepingud huvilistega. 

Endover KVB OÜ ainuomanik on Endo Tõnuver. Endover Kinnisvara on 1995. aastal asutatud kinnisvarainvesteeringute juhtimise ja kinnisvaraarenduse alal tegutsev ettevõtete grupp, mis tegutseb nii Eestis kui ka väljaspool. Ettevõttel on 20 aastat kogemusi nii hoonete rekonstrueerimisel kui ka uusehitiste rajamisel. Ettevõte arendab praegu Tallinna südalinnas ja selle lähiümbruses 13 hoonet.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474