Autor: Alyona Stadnik • 19. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriühistu võitis kohtus võimukat vanahärrat

Harju maakohus otsustas täna rahuldada KÜ Kalevipoja põik 2 hagi endise juhatuse esimehe Viktor Rastoshanskiy vastu kahju hüvitamise nõudes, kirjutab aripaev.ee.

Kohus mõistis Rastoshanskiylt välja 19 522,68 eurot ühistu kasuks ning jättis menetluskulud Rastoshanskiy kanda.

Äripäev kirjutas aprillis loo Tallinnas Lasnamäel asuvast 180 korteriga elumajast, kus endine juhatuse esimees Viktor Rastoshanskiy sisuliselt kaaperdas korteriühistu ning üritas enda kontrolli alla saada elanikelt kogutud raha.

Hagi sisu oli raha ebaseaduslik omandamine

Rastoshanskiy valiti 17. aprillil 2011. aastal korteriühistu juhatuse liikmeks. 13. septembril 2012. aastal kutsuti ta tagasi usalduse kaotamise tõttu. 5. detsembril 2013. aastal valiti Rastoshanskiy taas korteriühistu esimeheks ning ta maksis endale tasu ajal, mil ta ei omanud juurdepääsu asjaajamisele ega tegelenud üldse korteriühistu tööga. Kokku on vanahärra tekitanud kahju ühistule üle 19 000 euro ning seetõttu otsustasid ühistu nooremad ja ärksamad liikmed, kes nüüd ka juhatusse kuuluvad, minna tema vastu kohtusse.

Rastoshanskiy ei tunnista oma süüd ja leiab, et hagiavaldusest pole aru saada, milliseid juhatuse liikme kohustusi pole ta täitnud, milline on tekitatud kahju ning milline on põhjuslik seos tema tegevuse ja tekkinud kahju vahel.

Harju maakohus on seisukohal, et Rastoshanskiy on alusetult korteriühistult raha saanud ja tekitanud korteriühistule rahalist kahju.

Kohtuotsusele võib esitada Tallinna ringkonnakohtule apellatsioonkaebuse 30 päeva jooksul otsuse kättetoimetamisest.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474