Autor: Sirje Rank • 5. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased on Soomes ühed suuremad maaostjad

Venelaste järel on Soomes ühed suuremad kinnistute soetajad eestlased, kirjutab Soome päevaleht Helsingin Sanomat.

Kui võrrelda viie aasta taguse ajaga, siis toona oli eestlastest kinnistute soetajaid vaid mõnikümmend. Mullu soetas Soomes kinnistuid juba paarsada eestlast, kirjutab leht. Ka rootslased on Soomes ühed suuremad kinnistute ostjad. Välismaiseid ostjaid oli mullu kokku 57 riigist.

Trendidest hakkab silma, et järsult on vähenenud Venemaa kodanike maaostud. Kui 2008. aastal sõlmiti Venemaa kodanikega 780 maaostutehingut, siis mullu vaid 254. Langustrend on jätkunud ka sel aastal. „Tippaegadel tehti kuus 60-70 tehingut, tänavu on venelaste ostud vaid 10-15 tehingut kuus,“ kommenteeris maa-ameti spetsialist Juhani Väänänen.

Venelased on hakanud oma kinnistuid Soomes ka müüma – Imatras on Väänäneni sõnul ca 50 taolist tehingut aastas.

Aastas tehakse Soomes kinnistutega 60 000-70 000 tehingut. Venelaste osakaal tehingutes on alla poole protsendi.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474