Autor: kinnisvarauudised.ee • 15. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis eelistatakse korterit üürida otse omanikult

Eraisik saab üüripakkumises küsida hinda 5-10% keskmisest enam ja otse omanikult üüripakkumisi vaadatakse 2-4 korda enam kui vahendajate üüripakkumisi.

Tallinna korterite üüripakkumine kasvab, mis annab üürnikele suurema valikuvõimaluse. Suurem pakkumine hoiab portaali KV.EE juhataja Tarvo Teslon sõnul üürihinna ohjes.

„Pakkumiste arvu taga on osalt kevadel lõppevad tudengite üürilepingud. Samuti jõuavad üüriturule teisese ostu-müügituru korterid, mida omanikel ei õnnestu soovitud hinnaga maha müüa. See paneb kinnisvaraomanike müügimõtetest loobuma ja otsustatakse üürileandmise kasuks,“ selgitas Tarvo Teslon üüripakkumiste arvu suurenemist. „Suurem pakkumine ehk laiem valikuvõimalus on kindlasti mõistlikum aeg koduvahetusele mõelda, kui augusti-septembri iga-aastane üürinõudluse tipp-periood.“

Kui eelmise aasta lõpus oli portaalis KV.EE ligikaudu 1900 Tallinna korteri üüripakkumist, siis mai kuus oli neid juba ligi 2400. Seega on üüripakkumine kasvanud veerandi võrra. Tähelepanu väärib, et enam on suurenenud eraisikute üüripakkumiste arv.

„Vaatamata pakkumise kasvule on meil Tallinnas siiski üürikorterite defitsiit. Praktika näitab, et maakleritasu mitteküsiv eraisik saab üüripakkumises küsida hinda 5-10% keskmisest enam. Lisaks on huvipakkuv, et otse omanikult üüripakkumisi vaadatakse 2-4 korda enam kui vahendajate üüripakkumisi,“ tõi Tarvo Teslon välja üürisektori uued trendid.

Vaatamata pakkumiste arvu suurenemisele ehk üürileandjate vahel konkurentsi kasvule on üüripakkumiste hind liikumas tõususuunas. Maikuine Tallinna üüripakkumiste keskmine hind portaalis KV.EE oli 9,50 €/m².

„Veel aasta tagasi küsiti Tallinna korteri üürihinda euro võrra vähem kui tänavu mais. Kiire statistiline hinnatõus ei tähenda siiski, et samaväärse korteri üürhind oleks aastatagusest üle 10% võrra kõrgemal. Uute korterite usin arendamine toob neid näpu otsaga üüriturule. Üüriturule lisanduvad kallimad korterid tõstavad keskmist näitajat. Samaväärse korteri üürihind on aastatagusel tasemel või mõne protsendi võrra kõrgemal,“ kirjeldas Tarvo Teslon hindu mõjutavaid tegureid.

Kinnisvaraportaali KV.EE haldab AllePal OÜ. Samasse gruppi kuuluvad veel Eestis tegutsevad portaalid Osta.ee (kauplemine), Hydra.ee (tasuta kuulutused).

Autor: kinnisvarauudised. ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474