Autor: Mariliis Pinn • 20. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

7 põhjust, mis takistavad kinnisvara müüki

Korteri mõistlikuks müügiajaks peetakse Eestis 3-6 kuud. Kui selle perioodi jooksul ei õnnestu kinnisvara müüa, siis võib põhjus peituda järgnevas seitsmes punktis.

1. Hooned pole kantud ehitisregistrisse või on seal andmed puudulikud. Andmete õigsust saab kontrollida ehitisregistri kodulehelt www.ehr.ee.

2. Ehitisel puudub kasutusluba. Ehitistel, mis on rajatud 2003. aastal ja hiljem, peab olema nõuetele vastav kohaliku omavalitsuse väljastatud kasutusluba.3. Puudub notariaalselt kinnitatud sissesõidutee servituut. Paljud inimesed sõidavad oma kinnisvarani läbi kellegi teise kinnistu või lausa kinnistute. Mõnel naabril võib tekkida korrektselt vormistamata kokkuleppeta õigus tee sulgeda.4. Pärimistoimingud tegemata. Kui soovitakse müüa abikaasade ühisvaras olnud kinnisasi, siis kindlasti on ühe abikaasa surma puhul vaja läbi teha pärimisprotsess, mis võib võtta kuid.5. Liiga kõrge hind. Ebarealistlik hinnasoov võib kinnisvaramüügi venitada aastatepikkuseks.6. Puuduvad parkimiskohad.7. Tegu on külaliskorteriga. Kuna elamu asub osaliselt ärimaal, siis rajatakse külaliskorter, mida on keeruline müüa.

Pikemalt saab seda lugu lugeda Äripäevast

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474