Aira Tammemäe • 12. august 2015
Jaga lugu:

Suur-Ameerika 14 läks Metro Capitalile 

Tallinna Linnavaraamet leidis avalikul kirjalikul enampakkumisel ostja Suur-Ameerika tn 14 kinnistule, mille omandas Metro Capitalile kuuluv ettevõte. 

Südalinna serval asuv Suur–Ameerika tn 14 kinnistu müüakse hinnaga 1 522 000 eurot, ostupakkumise tegi Metro Capitalile kuuluv Toom-Kuninga OÜ.

"Nii väärikas asukoht tulevase superministeeriumi hoone kõrval nõuab kindlasti arhitektuurikonkurssi. Konkursi tulemustele tuginedes saab siis hakata koostama detailplaneeringut hoonestuse rajamiseks. Igal juhul on tegu aastaid nõudva protsessiga, mille käigus suudame loodetavasti väärtustada linnaruumi kvaliteetse arhitektuuriga," kommenteeris tulevikuplaane Toom-Kuninga OÜ juhatuse liige ja Metro Capitali partner Ain Kivisaar.

Sotsiaalmaa sihtotstarbega, 7679 m2 suurune hoonestamata kinnistu on koormatud hoonestusõigusega sihtasutuse Lastestaadioni Jäähall kasuks, hoonestajal on kinnistu võõrandamisel ostueesõigus. Suur-Ameerika tänava ning rahvusraamatukogu taha jääva Tuvi pargi vahelisele alale algatas Tallinna linn jääspordikeskuse detailplaneeringu aastal 2009, kuid käesoleva aasta aprillis teatas linn, et jääspordikeskust sinna siiski ei tule. "Jääspordikeskust Suur-Ameerika tänavale ei tule,» ütles Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu. «Me vaatasime seda projekti ja jõudsime järeldusele, et selline ühe väljakuga jääspordikeskus ära ei majandaks," vahendas Postimees aprillis.

 

 

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee