Autor: kinnisvarauudised.ee • 26. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uksed avab 600-kohaline Siidisaba üliõpilaskodu

Täna, 26. augustil avatakse Tallinnas värskelt renoveeritud Siidisaba üliõpilaskodu Kristiine linnaosas, kus üürihinnad algavad 62 eurost kuus.

Siidisaba üliõpilaskodu majutushinnad on tudengile taskukohased. Ühe koha kasutustasu kahekohalises toas on 62 eurot kuus. Ühekohalise toa hind on 124 eurot kuus. Hinnale lisanduvad kommunaalmaksed, olenevalt aastaajast 20 kuni 40 eurot kuus.

Siidisabas elavad nii Tehnikaülikooli kui ka Tallinna Tehnikakõrgkooli tudengid. Uue üliõpilaskodu avamisega lisandub TTÜ Üliõpilaskülale üle 600 majutuskoha.

Renoveerimistööd said alguse 2014. aasta suvel. Esimene etapp, hoone B-korpuses, lõpetati selle aasta märtsikuus ja esimesed 300 tudengit kolisid sisse. Tänaseks on hoone täies ulatuses renoveeritud. Sellega laieneb TTÜ üliõpilasmajutus Mustamäe linnakust Tallinna kesklinna piirini.

Siidisaba üliõpilaskodu avamisega on TTÜ Üliõpilasküla ühiselamukohtade arv kasvanud 1700-lt 2300-le. „TTÜ Üliõpilasküla eesmärgiks on suurendada 2017. aastaks üliõpilaselamukohtade arv 2500-le, see eesmärk on käeulatuses,“ sõnas TTÜ Üliõpilasküla juhatuse esimees Jaak Kääp. „Nõudlus kvaliteetse üüripinna järgi lähiaastatel pigem kasvab. Kavatseme ka järgnevatel aastatel suurendada ühekohaliste tubade arvu ja pakkuda suuremat mitmekesisust elukohtade valikul. Siidisaba projekt pole kindlasti viimane selletaoline,“ märkis Kääp.

Siidisaba üliõpilaskodu toad põhinevad boksisüsteemil. Boksi kuulub möbleeritud tuba, kööginurk, tualett ja duširuum. Toad on kahe- ja ühekohalised, kööginurgad sisustatud kvaliteetse kodutehnikaga. Hoones on rattaparkla, selvepesula, internet ja viimastel tehnikasaavutustel baseeruv turvalahendus.

Ruumide värvilahendus on pastelne, küll aga leidub värviküllastes toonides detaile. Näiteks on tubades riiulid erkrohelised ja köögimööbel kirsipunane. Ka koridorid on saanud säravoranži värvilahenduse.

TTÜ tudengi Sema Aksu sõnul on Siidisaba üliõpilaskodu parimaks osaks selle asukoht. „Hoone on ümbritsetud kena naabruskonnaga ja sõbralike inimestega. Suureks plussiks on ka see, et kauplused ja 24h söögikohad asuvad väga lähedal. Maja ise on uus, puhas ning mugava mööbliga,“ lisas Aksu.

Guatemaalast TTÜ-sse õppima tulnud Mena Otto arvates on Siidisaba üliõpilaselamu väga hubane ja tekitab kodust eemal olles koduse tunde. Üliõpilaskodu on täielikult renoveeritud ning hea asukohaga. Samuti on Siidisaba töötajad väga abivalmid ning loovad tudengiga personaalse sideme, mis on suureks abiks kodust eemal elades.

 

 

Autor: kinnisvarauudised. ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474