Autor: Pille Ivask • 26. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina kinnisvarasektor võib elavnema hakata

Kui kinnisvarasektor oli aastaid Hiina majanduskasvu suurimaid riskitegureid, siis nüüd võib see pakkuda hea võimaluse paljudele investoritele, vahendab CNBC.

BlackRocki tegevdirektor John Saunders ütles, et kuna Hiina püüab nüüd panustada teenindussektori kasvule, võib see kihama panna ka riigi kinnisvarasektori.

„Nüüd on aeg, mil peab asjal silma peal hoidma,“ märkis Saunders, kes ütles, et vaadata tuleb eeskätt tipptasemel kontorihoonete ning muude äripindade müügitulemusi suurlinnades nagu Peking ja Shanghai.

Saunders lausus, et lisaks äripindadele on elavnema hakanud ka elamispindade turg. Tänavu esimese kaheksa kuuga kasvasid elamispindade müüginumbrid Hiina riikliku statistikabüroo andmeil võrreldes aasta varasemaga 18,7 protsendi võrra.

Barclays teatas sel nädalal, et elavnemas on ka Hiina kinnisvara järelturg: 32 linna lõikes kasvas kinnisvara müük möödunud aasta sama ajaga võrreldes 22 protsenti. Pank on teatanud, et oktoobrist ja novembrist võivad kinnisvara mõttes saada aasta parimad kuud, kuna arendajad alustavad uute ehitusprojektidega.

AllianceBernstein on aga teada andnud, et seoses Hiina majanduse ebastabiilsusega ei rutta arendajad uute projektidega alustama. Samas ei usu analüütikud, et Hiina majandus väga märkimisväärselt kinnisvarasektorit mõjutab.

„Kuigi Hiina majanduskasvu aeglustumine nõrgestab tarbijate ostujõudu, on selle mõju kinnisvarasektorile tõenäoliselt talutav, kuna valitsus leevendab rahapoliitikat, et majandust turgutada, misläbi toetatakse ka kinnisvarasektorit,“ selgitas Moody’s Investoris Service hiljutises teadaandes. 

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474