Autor: kinnisvarauudised.ee • 10. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi: Tallinna ärikeskus nihkub peagi kesklinnast sadamasse

Tulevane city äritsoon on sadama ümbruses, mitte enam Radissoni hotelli naabruses, kirjutab Pindi Kinnisvara kommertsvaldkonna juht Mihkel Pärtel.

"Tänane väljakujunenud city äritsoon (CBD ehk city business district) on Rävala pst - Tartu mnt algus - Estonia pst - Narva mnt algus, kus asuvad linna kallimad büroo- ja kaubanduspinnad ning rahvarohked äritänavad butiikide ning restoranidega,“ rääkis Pärtel. „Sadamapiirkond on jäänud vaeslapse osasse, kuid mitte kauaks.“

"Porto Franco ja Rotermanni piirkonna arenguga seoses on äritsooni nihe liikumas sadamatsooni. Ainuüksi Porto Francosse planeeritakse rajada 30 000 m² büroopinda ning 40 000 m² kaubanduspinda, lisaks annavad tooni kõrvalasuvad arendused - Rotermann City, Promenaadi maja, Ahtri 3, Poordi maja, Exploreri büroomaja ning Norde Centrumi laiendus. Piirkonna atraktiivsust tõstavad ka Põhja väila esimese etapi laiendus, mis suubub Norde Centrumi lähedusse ning trammiliini pikendamine sadama piirkonda,“ loetles Pärtel.

„See kõik viitab uue äritsooni tekkele ning on reaalne, et tänane ärikeskuse epitsenter liigub selgelt sadama suunas,“ lausus ta.

Pärtel lisas, et kui äripiirkonna keskpunkt muutub, peavad tänase epitsentri omanikud ilmselt ka oma üürihinna tasemeid korrigeerima.

Autor: kinnisvarauudised. ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474