Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 19. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itaalia kinnisvaraärimees kaasab Eesti investorite raha

Itaalia ärimees Massimo Guerrini kaasab Eesti investoritelt raha kinnisvara investeeringuteks Tallinna vanalinnas. Raha kaasab ühisrahastusplatvorm EstateGuru Rüütli 13 tagatisel.

Euroimmobiliare AS on valdusfirma, mis tegeleb kinnisvara-, ehitus-, investeerimisteenustega, sh maa, hooned ja ostukeskused. Äriregistri andmetel on Euroimmobiliare ASi 100% omanik Massimo Guerrini. Firma nõukogu liikmed on Laura Guerrini, kes on nõukogu esimees, Giancarlo Guinetti ja Berit Laprik.

Massimo Guerrinil perekonnal on ka ettevõtted Itaalias, nad tegelevad nii nõustamise kui ka kinnisvaraarendustega. Guerrinil perekonna äri kohta itaalias saab rohkem lugeda SIIT

Guerrini on Eestis kinnisvaraettevõtjana tegutsenud juba üle 20 aasta. Ta omab üle Eesti  kinnisvaraprojekte (näiteks veel Sauel ja Rakveres) ning kavatseb tegutsemist kindlasti jätkata ka tulevikus.

EstateGuru partneri Marek Pärteli sõnul on tegemist madala riskitasemega investeerimisvõimalusega, mille tagatiseks on korter Tallinna vanalinnas. Samuti lisas ta, et tulenevalt investorite suurenenud soovist teenida oma investeeringutelt ka jooksvalt igakuiste maksetena intressitulu, on EstateGuru välja pakkunud ka sellise investeerimisvõimaluse. "Anniuteet tagasimaksegraafikuga laen võimaldab investoritel  hajutada investeerimisega seotud riske, sest igakuiselt makstakse investorite kontodele nii intressi kui ka laenu põhiosa," ütles Pärtel.

Tema sõnul on intress investoritele 8,25%, laenusumma 160 000 eurot, annuiteetmaksegraafiku alusel perioodiga 60 kuud. Investoritele, kes investeerivad üle 10 000 euro, makstab EstateGuru lisaboonust 1% investeeritud summast investorite boonuskontole. Sellisel juhul on investorte teenitav aastaintress 9,25%.

Euroimmobiliare ASil on Pärteli sõnul pikaajaline ärinõustamise kogemus investeeringute vallas. Klientideks on välisinvestorid, kes soovivad investeerida Eestisse. "Potentsiaalsetel investoritel on võimalik tutvuda ka ettevõtte majandusaasta aruande ja tagatiseks oleva korteri eksperthinnanguga," ütles Pärtel.

20aastase tegevusaja jooksul on Euroimmobiliare AS muuhulgas arendanud kinnisvara Tallinna vanalinnas ning müünud seda nii Eesti kui ka Itaalia investoritele. Näited objektidest: Rüütli 13, Raekoja plats 10, Vene 19. Ettevõtte tütarfirma Heartsong OÜ on aastaid omanud ja opereerinud ärikeskust Tallinnas aadressil P. Pinna 2, mis on tänaseks küll müüdud. Tütarfirma Mullamäe OÜ tegeles 16 aastat põllumajandusega. Tänaseks on põllumajanduslik tootmisäri müüdud, kuid ettevõte endiselt omab tootmisega seotud inventari ning sadu hektareid põllumaad Haljala vallas.

Koostöös Eesti Rahvusraamatukoguga aitas Euroimmobiliare kaasa F.R. Kreutzwaldi raamatu „Ma-ilm ja Mõnda, Mis Seal Sees Leida On“  uustrükile, mille eest sai ettevõtte juhtkond ka avalikult tänatud Eesti Vabariigi kunagiselt presidendilt Arnold Rüütel´ilt. Ühtlasi on ettevõte aidanud kaasa Eesti riigi erinevate ajastuste geograafiliste kaartide trükkimisele. Lisaks, on ettevõte sponsoreerinud Rakvere korvpalli noortekoondist.

EstateGuru portaaliga on tänaseks liitunud juba üle 2350 investori, kes on rahastatud on 20 kinnisvaralaenu enam kui 4,1 miljoni euro ulatuses.

 

Massimo Guerrini
Foto: Ettevõtte koduleht
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474