Autor: kinnisvarauudised.ee • 13. jaanuar 2016

Valiti Tartu kauneimad majad

Tähtvere 40, ajaloolise piirkonna korterelamu
Autor: Tartu Linnavalitsus

Tartu Linnavalitsus kinnitas konkursi "Aasta parim ehitis 2015" tulemused. Konkursi žürii esimees, abilinnapea Jarno Laur sõnas, et 2015. ehitusaasta üle võib tunda rõõmu, kuna linn sai rikkamaks paljude ilusate hoonete võrra.

„Erilist heameelt teeb valminud korterelamute arv, aga ennekõike nende arhitektuurne kvaliteet. Seetõttu oli tänavu just korterelamute puhul raske valikut teha. Et paljud tiitlid ja äramärkimised jäävad Ülejõe linnaossa, näitab selle piirkonna - eriti Raatuse, Kivi ja Roosi tänavate potentsiaali kesklinna kasvualana,“ lisas Laur.

"Tänavused võidutööd paistavad silma selle poolest, et valdavalt asuvad nad ajaloolistes piirkondades või on ise suisa muinsuskaitse all. Keerulistest situatsioonidest hoolimata on kõik osapooled - tellija, projekteerija, ehitaja - andnud endast parima ja nii on saavutatud välis- ja sisearhitektuurselt ning ka tehniliselt laitmatud tervikteosed," kommenteeris konkursi tulemusi arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja linnaarhitekt Tõnis Arjus.

Oma gruppide võitjad on

Autor: Tartu Linnavalitsus

Uus korterelamu

Raatuse 68

Autor: Tartu Linnavalitsus

Ümberehitatud ja laiendatud korterelamu

Raatuse 49

Autor: Tartu Linnavalitsus

Ümberehitatud ja laiendatud ajalooline puitelamu

Kalevi 11

Autor: Tartu Linnavalitsus

Uus üksikelamu

Herne 64

Autor: Tartu Linnavalitsus

Ajaloolises piirkonnas ehitatud uus korterelamu

Jakobi 25

Autor: Tallinna Linnavalitsus

Muu laiendatud ja ümberehitatud hoone

Puusepa 6/8

Äramärgitud uus korterelamu Kivi 55/57/59
Autor: Tartu Linnavalitsus
Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806