Autor: kinnisvarauudised.ee • 13. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valiti Tartu kauneimad majad

Tähtvere 40, ajaloolise piirkonna korterelamu
Foto: Tartu Linnavalitsus
Tartu Linnavalitsus kinnitas konkursi "Aasta parim ehitis 2015" tulemused. Konkursi žürii esimees, abilinnapea Jarno Laur sõnas, et 2015. ehitusaasta üle võib tunda rõõmu, kuna linn sai rikkamaks paljude ilusate hoonete võrra.

„Erilist heameelt teeb valminud korterelamute arv, aga ennekõike nende arhitektuurne kvaliteet. Seetõttu oli tänavu just korterelamute puhul raske valikut teha. Et paljud tiitlid ja äramärkimised jäävad Ülejõe linnaossa, näitab selle piirkonna - eriti Raatuse, Kivi ja Roosi tänavate potentsiaali kesklinna kasvualana,“ lisas Laur.

"Tänavused võidutööd paistavad silma selle poolest, et valdavalt asuvad nad ajaloolistes piirkondades või on ise suisa muinsuskaitse all. Keerulistest situatsioonidest hoolimata on kõik osapooled - tellija, projekteerija, ehitaja - andnud endast parima ja nii on saavutatud välis- ja sisearhitektuurselt ning ka tehniliselt laitmatud tervikteosed," kommenteeris konkursi tulemusi arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja linnaarhitekt Tõnis Arjus.

Oma gruppide võitjad on

Foto: Tartu Linnavalitsus

Uus korterelamu

Raatuse 68

Foto: Tartu Linnavalitsus

Ümberehitatud ja laiendatud korterelamu

Raatuse 49

Foto: Tartu Linnavalitsus

Ümberehitatud ja laiendatud ajalooline puitelamu

Kalevi 11

Foto: Tartu Linnavalitsus

Uus üksikelamu

Herne 64

Foto: Tartu Linnavalitsus

Ajaloolises piirkonnas ehitatud uus korterelamu

Jakobi 25

Foto: Tallinna Linnavalitsus

Muu laiendatud ja ümberehitatud hoone

Puusepa 6/8

Äramärgitud uus korterelamu Kivi 55/57/59
Foto: Tartu Linnavalitsus
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474