Autor: kinnisvarauudised.ee • 27. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraäri uustulnukad Dividendide TOP-is

Neinar Seli sai Rondam Gruppist eelmisel aastal omanikutulu 1 072 400 eurot Dividendisaajate TOP 36.koht
Autor: Andras Kralla
Reedel ilmuva Äripäeva dividendide edetabeli 250 liikme seas on 79 ettevõtjat, kes aasta tagasi selles tabelis ei olnud. Uustulnukate suurima omanikutulu teenijat esikümnes on kolm kinnisvarafirmat.

16. koht dividendisaajate TOP-is ja 2. uustulnukate seas Ivar Richard Skandeberg, 1 765 715 eurot

Ivar Richard Skandeberg  on OÜ Ivre Holding omanik ja juhatuse liige. Ivre Holding OÜ tegevusala aastaaruande järgi on valdusfirma tegevus. Lisaks sellele kinnisvara ja ehitiste ning elu- ja mitteeluruumide kui vallasasjadega seotud tehingute vahendamine ning vahenduse organiseerimine; kinnisvara hindamine ja selle vahendamine; investeerimine ja krediteerimine ning sellega seotud vahendustegevus; isiklike või renditud kinnis- ja vallasvara haldamine; kinnisvara projektide arendamine. Lisaks Eestile arendab OÜ Ivre Holding tütarfirmade kaudu kinnisvara Soomes ja Saksamaal.

26. koht dividendisaajate TOP-is ja 4. uustulnukate seas on Andrus Leinemann, 1 505 390 eurot

Koos venna Aivar Leinemanniga müüs 2012. aasta suvel Tallinnas Kadaka teel asuva Mustika keskuse kinnisvarafondile EfTEN. 2013.  aastal laekus tema valdusfirmasse Alfastock üle 4 miljoni euro dividenditulu, mis ongi tõenäoliselt Mustika keskuse müügist Andrus Leinemannile laekunud raha. Alfastock maksiski omanikule 1,5 miljonit eurot dividende. Natukene (5390 eurot) teenis omanikutulu ka ettevõttest Ceres Kinnisvara, kus tal on 19,25% suurune osalus. Vendadele kuulub ka OÜ L-Man Investments, mis 2013. aastal asutas 2 tütarettevõtet – Laki Maja OÜ ja Pronksi Kinnisvara OÜ. Mõlemad firmad ostsid kinnisvara ja asusid seda välja üürima. Juba 2014. aastal müüs aga Laki Maja kinnisvara maha ja alustas investeerimist võlakirjadesse, väärtpaberitesse ja teistesse finantsvahenditesse.

36. koht dividendisaajete TOP-is ja 6. uustulnukate seas Neinar Seli, 1 072 400 eurot

Neinar Selile kuuluvatest arvukatest ettevõtetest maksis omanikutulu ainult Rondam Grupp, kuhu kuulub plastpakendite ja -pakkematerjalide tootja Estiko-Plastar ning mitu kinnisvaraarendusfirmat, mis tegutsevad eeskätt Tartus. Näiteks kuuluvad Selile Sisustus E Kaubamaja, Kesklinna keskus, Emajõe Ärikeskuse büroohoone, TASKU keskus koos bussijaamaga, Tehase-Teguri tänava tootmis- ja laohoonete kompleks, Tähe 4 büroohoone, Ravila 59 kinnistu.

Kõik 10 dividendide TOP uustulnukat leiad Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474